r
Nosalty Logó

Almás-marcipános piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Almás-marcipános piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Összesen 923 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Összesen 5520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Összesen 219 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 923 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.9 g

Zsír

  • Összesen
    323.4 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6211.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1547 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2632 mg
  • Nátrium
    1386 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.5 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1140.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1713 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    137 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1361 micro
Összesen 5520 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Elkészítés

A tepsi kikenéséhez

  1. Egy 25x39 vm-es tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral.

A tésztához

  1. Rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket, újra megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.
  2. 200 fokra melegítjük a sütőt, és betesszük karamellizálni addig, míg a piskótánkat elkészítjük (kb. 15 perc).
  3. Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük (kb. 8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát.
  4. A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt.
  5. A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk. Az almás-diós rész kerül felülre.
  6. A csokit mikróban felolvasztjuk, és a süteményt lecsurgatjuk vele.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3957
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Nagyon-nagyon finom almás sütemény. Családunk kedvence. Aki elkérte a receptet, többször megsütötte. Sima piskótával is készíthető. Egyszerű, finom süti. A marcipánt én készítettem.

Hozzávalók

A tepsi kikenéséhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...