Almás-marcipános piskóta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tepsi kikenéséhez
A tésztához
Összesen
923
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tepsi kikenéséhez
A tésztához
Összesen
5520
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tepsi kikenéséhez
A tésztához
Összesen
219
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 53.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1035.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 258 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 439 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 98.4 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 190.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 106 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 227 micro
Összesen
923
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 92.9 g
Zsír
-
Összesen 323.4 g
-
Telített zsírsav 129 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 1154 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6211.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1547 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 451 mg
-
Foszfor 2632 mg
-
Nátrium 1386 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 590.5 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 49 mg
VÍZ
-
Összesen 1140.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1713 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 341 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 1652 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 639 micro
-
β-crypt 137 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1361 micro
Összesen
5520
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 247.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 68 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 66 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tepsi kikenéséhez
- Egy 25x39 vm-es tepsit vastagon kikenjük a vajjal, bőven megszórjuk kristálycukorral.
A tésztához
- Rárakjuk a nem túl vékonyra darabolt almaszeleteket, újra megszórjuk kristálycukorral, majd őrölt fahéjjal, ezután a darabos dióval.
- 200 fokra melegítjük a sütőt, és betesszük karamellizálni addig, míg a piskótánkat elkészítjük (kb. 15 perc).
- Az egész tojásokat a cukrokkal, olvasztott vajjal keverőgéppel habosra keverjük (kb. 8-10 perc), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd apránként a tejet és a reszelt marcipánmasszát.
- A piskótát ráöntjük a tepsiben karamellizált almára, és megsütjük 170 fokon kb. 30 perc alatt.
- A tepsiben kihűlt süteményt tálcára borítjuk. Az almás-diós rész kerül felülre.
- A csokit mikróban felolvasztjuk, és a süteményt lecsurgatjuk vele.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 56
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 3955
- Feltöltés dátuma: 2013. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
VnéEdit
295 recept
Nagyon-nagyon finom almás sütemény. Családunk kedvence. Aki elkérte a receptet, többször megsütötte. Sima piskótával is készíthető. Egyszerű, finom süti. A marcipánt én készítettem.