Almás habos sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
FruitVeb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
145 °C
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
hozzávalók az almás töltelékhez
-
142g alma66 kcal
-
10g nádcukor40 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
hozzávalók a tésztához
-
15g vaj108 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
21g finomliszt76 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6g tej4 kcal
hozzávalók a habhoz
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
8g cukor32 kcal
Összesen
382
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
hozzávalók az almás töltelékhez
-
1700g alma796 kcal
-
125g nádcukor475 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
hozzávalók a tésztához
-
180g vaj1291 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
75g tej42 kcal
hozzávalók a habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
100g cukor387 kcal
Összesen
4570
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
hozzávalók az almás töltelékhez
-
60.5g alma28 kcal
-
4.5g nádcukor17 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
hozzávalók a tésztához
-
6.4g vaj46 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
2.8g tojássárgája9 kcal
-
8.9g finomliszt32 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
2.7g tej1 kcal
hozzávalók a habhoz
-
5.7g tojásfehérje3 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
Összesen
161
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 105 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.9 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 132.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 114 micro
Összesen
382
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.1 g
Zsír
-
Összesen 174.2 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5114.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 166 mg
-
Kálcium 1372 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 176 mg
-
Foszfor 2017 mg
-
Nátrium 1366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 718.4 g
-
Cukor 467 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 1593.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1582 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 94 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 775 mg
-
Retinol - A vitamin: 1505 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 769 micro
-
β-crypt 199 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1371 micro
Összesen
4570
kcal
- 2% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 182.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 56.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
hozzávalók az almás töltelékhez
-
1.7 kg alma
-
125 g nádcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 teáskanál fahéj
-
0.5 teáskanál szegfűszeg
hozzávalók a tésztához
-
18 dkg vaj
-
80 g cukor
-
4 db tojássárgája
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
75 ml tej
hozzávalók a habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
10 dkg cukor
Elkészítés
hozzávalók az almás töltelékhez
- Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasba öntjük.
- Hozzáadjuk a nádcukrot, a citrom héját és levét, valamint a fahéjat és a szegfűszeget. Összekeverjük, és puhára pároljuk.
hozzávalók a tésztához
- A puha vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük.
- Hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport és a tejet, és összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ha ragadósnak találjuk a masszát, így jó!
- Egy 20x30cm-es tepsit kivajazunk-kilisztezünk, és belekanalazzuk a tésztát. Spatulával elegyengetjük, majd rákanalazzuk a párolt almát, és azt is elsimítjuk.
- 185°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.
hozzávalók a habhoz
- A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük - akkor jó, ha a tálból fejjel lefelé fordítva sem folyik ki a hab.
- Az elősütött tészta és almaréteg tetejére kanalazzuk a tojáshabot. Egyenletese elterítjük rajta, és villával mintát húzunk bele.
- 145°C-os sütőben 20 percet szárítjuk, amíg a hab teteje megkeményedik, de a belseje még puha marad.
- Hagyjuk kicsit kihűlni a süteményt, majd felkockázva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 145 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 390
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 70
- Össznézettség: 70367
- Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
FruitVeb
5 recept
Igazi klasszikus ez az almás-habos sütemény, amibe igazi élmény beleharapni: a hab ropogós, az almás réteg fűszeres és szaftos, a tészta pedig szuper omlós. Próbáljátok ki Ti is, mert bizony érdemes!