r
Nosalty Logó

Almás habos sütemény

FruitVeb
Almás habos sütemény
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

382
Kalória
5.3g
Fehérje
59.9g
Szénhidrátok
14.5g
Zsír
132.8g
Víz
104.6g
Koleszterin
3.7g
Rost
38.9g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Összesen 382 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Összesen 4570 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír

hozzávalók az almás töltelékhez

hozzávalók a tésztához

hozzávalók a habhoz

Összesen 161 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    132.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 382 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5114.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1372 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    718.4 g
  • Cukor
    467 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    1593.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1582 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1505 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1371 micro
Összesen 4570 kcal
  • 2% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

hozzávalók az almás töltelékhez

  1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, lereszeljük, és egy lábasba öntjük.
  2. Hozzáadjuk a nádcukrot, a citrom héját és levét, valamint a fahéjat és a szegfűszeget. Összekeverjük, és puhára pároljuk.

hozzávalók a tésztához

  1. A puha vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, valamint a sütőport és a tejet, és összekeverjük. Ne ijedjünk meg, ha ragadósnak találjuk a masszát, így jó!
  3. Egy 20x30cm-es tepsit kivajazunk-kilisztezünk, és belekanalazzuk a tésztát. Spatulával elegyengetjük, majd rákanalazzuk a párolt almát, és azt is elsimítjuk.
  4. 185°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük.

hozzávalók a habhoz

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük - akkor jó, ha a tálból fejjel lefelé fordítva sem folyik ki a hab.
  2. Az elősütött tészta és almaréteg tetejére kanalazzuk a tojáshabot. Egyenletese elterítjük rajta, és villával mintát húzunk bele.
  3. 145°C-os sütőben 20 percet szárítjuk, amíg a hab teteje megkeményedik, de a belseje még puha marad.
  4. Hagyjuk kicsit kihűlni a süteményt, majd felkockázva tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 145 °C
  • Tepsi mérete: 20x30

Igazi klasszikus ez az almás-habos sütemény, amibe igazi élmény beleharapni: a hab ropogós, az almás réteg fűszeres és szaftos, a tészta pedig szuper omlós. Próbáljátok ki Ti is, mert bizony érdemes!

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pihe-puha túrós süti

Ezt a sütit nagynéném sütötte mindig esküvőkre, búcsúkra. Amióta bevettem a "repertoáromba" sok dicséretet begyűjtöttem vele, mert tényleg pihe-puha, kellemesen citromos ízű, ...