r
Nosalty Logó

Alfréd napi diós kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Alfréd napi diós kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 4611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 374 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    338 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    198 micro
Összesen 1153 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.3 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    857 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2634.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    360 mg
  • Foszfor
    1352 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    592.8 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    588 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1101 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    241 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 4611 kcal
  • 8% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 374 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Kovászt készítünk 1 ek lisztből, 1 kk cukorból, a langyos tejből valamint az élesztőből.
  2. A lisztben kézzel elkeverjük a cukrot, a csipet sót, valamint a citromhéjat.
  3. Hozzátesszük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt, valamint a puha vajat, és elkezdjük dagasztani.
  4. Legalább 5 percig dagasszuk. Elég lágy tésztát kapunk.
  5. Letakarjuk, és meleg helyen kelesztjük kb. 45 percig.
  6. Elkészítjük a tölteléket. A mézet folyékonyra melegítjük, és elkeverjük benne a darált diót, valamint a fűszereket. Kihűtjük.
  7. A megkelt tésztát vékony téglalap alakúra nyújtjuk (lisztezzük, mert elég szépen ragad), és megkenjük 2 dkg olvasztott vajjal. (Én három csíkra tudtam vágni.)
  8. Majd háromszögekre vágjuk. A szélesebbik felébe teszünk kiskanálnyi tölteléket, felcsavarjuk, megkenjük a felvert tojásfehérjével. 10 percet pihentetjük, ez éppen elég a sütő bemelegedésére.
  9. Pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5788
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A drága férjem... nem igazán szereti a habos-babos sütiket. Ő inkább a kifliféléket, pogácsákat kultiválja. Ezért sütöttem Neki ezt a sütit, amit a tv-ben látott és mondta: "nna ez biztos nagyon fini"... de miután csak félig-meddig láttam a műsort, így kicsit én is gondolkodtam, hogyan is kellene :-) Jó kis sütike lett...

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...