Ajándékcsomag-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Picipiros
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
18g finomliszt66 kcal
-
27 kcal
Krém
-
50g habtejszín146 kcal
-
50g mascarpone202 kcal
-
10g tojáslikőr34 kcal
-
8 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
50g habtejszín146 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
50g cukorfondant173 kcal
-
40g cukorfondant138 kcal
-
12g cukorgyöngy46 kcal
Összesen
1245
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
400g tojásfehérje208 kcal
-
200g tojássárgája644 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
137 kcal
Krém
-
250g habtejszín730 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
50g tojáslikőr168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
250g habtejszín730 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
250g cukorfondant865 kcal
-
200g cukorfondant692 kcal
-
60g cukorgyöngy232 kcal
Összesen
6224
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
18.3g tojásfehérje10 kcal
-
9.2g tojássárgája29 kcal
-
4.6g cukor18 kcal
-
4.1g finomliszt15 kcal
-
2.7g cukrozatlan kakaópor6 kcal
Krém
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
11.4g mascarpone46 kcal
-
2.3g tojáslikőr8 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0 kcal
Díszítés
-
11.4g habtejszín33 kcal
-
0.6g porcukor2 kcal
-
11.4g cukorfondant40 kcal
-
9.2g cukorfondant32 kcal
-
2.7g cukorgyöngy11 kcal
Összesen
285
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.4 g
Zsír
-
Összesen 64 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 545 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 924.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 47 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 337 mg
-
Nátrium 307 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.2 g
-
Cukor 116 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 160.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 431 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 349 mg
-
Retinol - A vitamin: 422 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 445 micro
Összesen
1245
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.8 g
Zsír
-
Összesen 320.1 g
-
Telített zsírsav 128 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 72 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 2725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4621 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 724 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 410 mg
-
Foszfor 1686 mg
-
Nátrium 1535 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 691.2 g
-
Cukor 578 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 800.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2157 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 551 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 371 micro
-
Kolin: 1746 mg
-
Retinol - A vitamin: 2112 micro
-
α-karotin 76 micro
-
β-karotin 476 micro
-
β-crypt 66 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2227 micro
Összesen
6224
kcal
- 8% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 125 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 211.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 70 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
285
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
10 db tojásfehérje
-
10 db tojássárgája
-
10 ek cukor
-
6 ek finomliszt
-
6 ek cukrozatlan kakaópor
Krém
-
250 ml habtejszín
-
250 g mascarpone
-
50 ml tojáslikőr
-
3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
Díszítés
-
250 ml habtejszín
-
2 ek porcukor
Elkészítés
Tészta
- A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral. Hozzákeverjük a lisztet, a kakaóport és két kanálnyit a felvert fehérjéből. A fehérjét spatulával óvatosan a sárgájás részhez öntjük, vigyázva, hogy ne törjön.
- A tésztát bélelt nagy kockatepsibe töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük tűpróbáig. Ezután rácson teljesen hagyjuk kihűlni.
- A piskótát 4 egyforma lapra vágjuk, egymás tejére helyezzük és késsel még egyenlőbbre faragjuk őket a széleinél. A lapokat vastagon megkenjük a krémmel és egymásra helyezzük őket, felülre a piskótát tesszük.
Krém
- A cukrászhabot keményre verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, a tojáslikőrt, a cukrot és a fűszerkeveréket, majd közepes fokozaton simává verjük.
Díszítés
- A habtejszínt a porcukorral kemény habbá verjük és bevonjuk vele a tortánkat. A fehér fondantot porcukros szilikonnyújtón vékonyra kinyújtjuk és magyal levél mintákat nyomunk ki belőle, a piros fondantból pedig masnit nyújtunk és apró golyócskákat készítünk. A leveleket és bogyócskákat 3-3 arányban a torta oldalára tapasztgatjuk, széleit pedig cukorgyönggyel nyomkodjuk végig, a masnit pedig a tetejére helyezzük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 4
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 210
- Feltöltés dátuma: 2022. január 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Picipiros
76 recept