Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A krémhez
-
33g áfonya19 kcal
-
42g tehéntúró61 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
3g zselatinfix4 kcal
A piskótához
-
28g tojás35 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Az áfonyazseléhez
A tetejére
-
17g áfonya10 kcal
Összesen
327
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A krémhez
-
200g áfonya114 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Az áfonyazseléhez
A tetejére
-
100g áfonya57 kcal
Összesen
1962
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
A krémhez
-
16.4g áfonya9 kcal
-
20.5g tehéntúró30 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
-
1.6g citromlé0 kcal
-
16.4g habtejszín48 kcal
-
1.6g zselatinfix2 kcal
A piskótához
-
13.5g tojás17 kcal
-
3.7g finomliszt13 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Az áfonyazseléhez
A tetejére
-
8.2g áfonya5 kcal
Összesen
161
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 131 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 533.6 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 170 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 134.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 83 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 177 micro
Összesen
327
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 102.7 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 786 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3201.6 g
-
Cink 653 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 504 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 1018 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.2 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 805 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 852 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 498 mg
-
Retinol - A vitamin: 829 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 258 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1063 micro
Összesen
1962
kcal
- 7% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.9 g
-
Cink 54 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 41 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 25 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
A krémhez
-
20 dkg áfonya
-
25 dkg tehéntúró
-
6 ek porcukor
-
2 ek tejföl
-
1 fél citromból nyert citromlé
-
2 dl habtejszín
-
1 csomag zselatinfix
A piskótához
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
3 ek cukor
-
1 késhegynyi sütőpor
Az áfonyazseléhez
A tetejére
-
10 dkg áfonya
Elkészítés
A krémhez
- Piskóta: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
- A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, de közben kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab.
- Egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!), az elején nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik.
- Krém: 20 dkg áfonyát kevés cukorral pürésítünk botmixerrel. A túrót kikeverjük a tejföllel, citromlével és ízlés szerint porcukorral, majd belekeverjük az áfonyapépet is.
- A hideg tejszínt kemény habbá verjükközben, hozzáadjuk a zselatinfixet is, majd lazán a túrókrémbe forgatjuk.
- Egy tálcára rakjuk a kihűlt piskótát, majd köré rakjuk a tortakarikát úgy, hogy vajjal kicsit megkent sütőpapírt ragasztunk az oldalára.
- Ezután rákanalazzuk az áfonyás túrókrémet, elsimítjuk a tetejét, áfonyával (10 dkg) kirakjuk, és hidegre tesszük dermedni.
- Ha a krém megdermedt, áfonyás zselével vonjuk be.
- Zselé: 10 dkg áfonyát 2 ek porcukorral és 1 tk zselatinnal felfőzünk., majd még melegen pürésítjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortára simítjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4314
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.
Ajánló
Tipp: könnyebb felverni a tejszínt, ha előtte a tálat egy rövid időre mélyhűtőbe tesszük. Az áfonya fagyasztott is lehet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Könnyű, nyári finomság.