r
Nosalty Logó

Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

Összesen 161 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 327 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    102.7 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3201.6 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    504 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    1018 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    805 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1063 micro
Összesen 1962 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.9 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

Elkészítés

A krémhez

  1. Piskóta: a tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük.
  2. A kétféle masszát óvatosan egymásba forgatjuk, de közben kanalanként hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk. 170 fokra előmelegített sütőben sütjük (tűpróba!), az elején nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik.
  4. Krém: 20 dkg áfonyát kevés cukorral pürésítünk botmixerrel. A túrót kikeverjük a tejföllel, citromlével és ízlés szerint porcukorral, majd belekeverjük az áfonyapépet is.
  5. A hideg tejszínt kemény habbá verjükközben, hozzáadjuk a zselatinfixet is, majd lazán a túrókrémbe forgatjuk.
  6. Egy tálcára rakjuk a kihűlt piskótát, majd köré rakjuk a tortakarikát úgy, hogy vajjal kicsit megkent sütőpapírt ragasztunk az oldalára.
  7. Ezután rákanalazzuk az áfonyás túrókrémet, elsimítjuk a tetejét, áfonyával (10 dkg) kirakjuk, és hidegre tesszük dermedni.
  8. Ha a krém megdermedt, áfonyás zselével vonjuk be.
  9. Zselé: 10 dkg áfonyát 2 ek porcukorral és 1 tk zselatinnal felfőzünk., majd még melegen pürésítjük, kicsit hűlni hagyjuk, majd a tortára simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4314
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 06.

Ajánló

Tipp: könnyebb felverni a tejszínt, ha előtte a tálat egy rövid időre mélyhűtőbe tesszük. Az áfonya fagyasztott is lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Áfonyás túrótorta Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Könnyű, nyári finomság.

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Az áfonyazseléhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...