Áfonyás-sajtkrémes szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
Összesen
1252
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
400g mascarpone1616 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
114 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
300g áfonya171 kcal
-
50g dió327 kcal
Összesen
5008
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
6.2g vaj44 kcal
-
3.1g porcukor12 kcal
-
3.4g tojás4 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
Töltelék
-
24.7g mascarpone100 kcal
-
12.4g porcukor48 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
1.9g kukoricakeményítő7 kcal
-
10.2g tojás13 kcal
-
2.5g citromlé1 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
18.5g áfonya11 kcal
-
3.1g dió20 kcal
Összesen
310
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 74.8 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 234 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 553 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 260 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.5 g
-
Cukor 76 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 121.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 251 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
1252
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 84 g
Zsír
-
Összesen 299.2 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 935 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2212 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 134 mg
-
Kálcium 390 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 1039 mg
-
Nátrium 458 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.9 g
-
Cukor 303 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 486.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1003 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 53 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 222 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 981 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 261 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1261 micro
Összesen
5008
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 28 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 30.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
5 dkg porcukor
-
1 tk sütőpor
-
1 csipet só
Töltelék
-
40 dkg mascarpone
-
20 dkg porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
-
30 dkg áfonya
Elkészítés
Tészta
- A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
- Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 20x30 cm-es tepsi méretűre, majd helyezzük és tenyérrel kissé lapogassuk bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Én enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtom ki, majd egy gyors mozdulattal, a papírral együtt átemelem a tepsibe.)
- Ezután tegyük be legalább fél órára a hűtőbe, hogy a tészta kellően lehűljön, és közben készítsük el a tölteléket.
- A töltelékhez egy keverőtálba tegyünk bele 15 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és robotgéppel keverjük jó habosra.
- Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a citrom levét és reszelt héját, és a kukoricakeményítőt, majd keverjük simára.
- A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a maradék 5 dkg porcukorral, majd egy keverőkanállal, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés keverékhez.
- Az áfonyát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, hogy ne maradjon rajta nedvesség.
- Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd szórjuk meg a darált dióval és az áfonyával. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tölteléket.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt aranybarnára. Sütés közben lehet a tészta itt-ott kissé megemelkedik, de mire teljes.en kihűl, szép egyenletes lesz a teteje (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)
- A sütőből kivéve a forró sütemény tetejét szórjuk meg vaníliás cukorral összekevert porcukorral, majd a tepsiben hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és szépen feltudjuk majd szeletelni.
- Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 4840
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gizi
379 recept
Az omlós tészta, a légiesen könnyű sajtkrémes-áfonyás töltelékkel olyan finom, hogy tálalás után, percek múlva már csak az üres tányérok néztek vissza rám.