r
Nosalty Logó

Áfonyás-meyer citromos piték

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
vikki
Áfonyás-meyer citromos piték
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1038.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.3 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    511 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1026 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    51.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4154.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    1039 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    489.1 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2043 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 4106 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meyer citromot nagyon alaposan megmossuk, és a héját lereszeljük.
  2. A tészta hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk, és folpackba csomagolva fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
  3. A töltelékhez összekeverjük az áfonyát, a keményítőt és a cukrot, valamint a maradék reszelt citromhéjat, és adunk hozzá pár csepp citromlét.
  4. A tésztát a pihentetés után enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és kb. 3-4 mm vastagságúra sodorjuk.
  5. Tetszés szerinti kiszúróval kiszúrjuk (én most egy szivecskéset választottam). és minden másodikon egy kisebb alakú kiszúróval készítünk egy lyukat, ahol majd a gőz távozni tud. (Ha nincs nagyméretű szaggatónk, papírból vághatunk ki bármilyen sablont, amit majd késsel körbevágunk.)
  6. A nem lyukas szivecskéket sütőpapírra tesszük, halmozunk rájuk 1-1 ek áfonyát, majd lefedjük őket a kiszúrt szívekkel, és egy villa segítségével a széleit összenyomkodjuk.
  7. Enyhén felvert tojásfehérjével megkenjük a tetejüket, és előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4169
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 15.

Ajánló

Nekem ebből a mennyiségből 8 db pite lett (a kiszúró mérete:  12x12 cm és 3x3 cm). A meyer citrom helyett használhatunk sima citromot is, azzal is nagyon finom lesz!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Gasztroblogger rovatba készített pitéim receptjének receptkönyvbe menthető változata.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...