r
Nosalty Logó

Adventi gyümölcskenyér Tubicám konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Adventi gyümölcskenyér Tubicám konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Máz

Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Máz

Összesen 3634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Piskóta

Máz

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    991.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 606 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    118.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5948.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1321 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2410 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.4 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    1667 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1641 micro
Összesen 3634 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    494.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Máz

Elkészítés

Piskóta

  1. Az aszalt gyümölcsöket és az 5 dkg étcsokoládét apróra feldaraboljuk. (A szárított, aszalt és kandírozott gyümölcsöket ízlésünknek megfelelően variálhatjuk, a lényeg, hogy összesen 35 dkg hozzávalónk legyen az étcsokoládén felül. Az arányokat is módosíthatjuk kedvünk szerint.) Alaposan összeforgatjuk a zsemlemorzsával, hogy mindenhol rátapadjon. (Azért szükséges, hogy a gyümölcsdarabok ne süllyedjenek majd a piskótánk aljára.)
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Felváltva adjuk hozzá az átszitált sütőporral elkevert lisztet és a tojásfehérje-habot a masszához.
  4. Végül a zsemlemorzsás aszalt gyümölcsdarabokat és a csokit is a tésztába forgatjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt kenyérsütő-formába (vagy őzgerinc formába) töltjük a tésztát. 180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk a piskótát és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e. 20 perc sütési idő eltelte után letakarhatjuk a tetejét, ha nagyon pirulna.
  6. Kifordítjuk a formából és miután teljesen kihűlt, befedjük a csokimázzal. (A csokimáz helyett porcukorral hintve is kínálhatjuk.)

Máz

  1. A csokit a margarinnal közepes lángon (vagy gőzfürdő felett) felolvasztjuk. Ráöntjük a gyümölcskenyérre, majd a tetején, oldalán szépen eloszlatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x11x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8886
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 30.

Ajánló

Az aszalt gyümölcsök mellett bátran tegyünk bele minden őszi-téli finomságot, ami a kamránk polcán várakozik. A recept, tapasztalatom szerint, jól bírja a kísérletezést. Én néha adok hozzá különféle magvakat (pörkölt diót, mogyorót, mandulát), vagy tavalyról maradt szaloncukrot (zseléset, marcipánosat, rumosat, kókuszosat stb.), de próbáltam már belecsempészni befőtt-darabokat is (szeder, meggy stb.) és úgy is kifogástalan volt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Adventi gyümölcskenyér Tubicám konyhájából
Tubicám 33 recept

Az Adventi időszak gyümölcskosara ez a kis csemege. Nálunk a karácsonyi készülődés elmaradhatatlan kelléke az aszalt vitaminbombák színe-javával tömött kenyérke.

Hozzávalók

Piskóta

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...