r
Nosalty Logó

Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös kockapogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös kockapogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 1461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 5839 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    362.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11252.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    2478 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    6038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3316 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 5839 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 367 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A tojások sárgáját, olívaolajat, sót, tejfölt kikavarjuk külön tálkában. A lisztre feldaraboljuk a margarint.
  2. Ha az élesztő felfutott, a liszthez öntjük a tejfölös keverékkel együtt, összedolgozzuk, összegyúrjuk. Kezünkről, tálról leválik a tészta, akkor jó. Egy lágyabb tésztát kell kapnunk. Ha készen vagyunk a gyúrással, tiszta konyharuhával letakarjuk, s 1 órát pihentetjük, ezalatt megkel.
  3. Miután letelt az egy óra pihentetés, átgyúrjuk a tésztát, s kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alsó-felső állásra állítva, előmelegítjük. Egyenletesen elosztva rászórjuk a reszelt sajtot (ami ide kell, a több), s feltekerjük, ahogyan a bejglit szoktuk.
  4. Ezután ezt a feltekert rudat téglalap alakúra kinyújtjuk, kb. 1, 5-2 cm vastagságúra, majd felvágjuk pizzavágóval vagy késsel kb. 4x4 cm nagyságú négyzetekre.
  5. A négyzetekre vágott tészta felét megkenjük a paprikás tejföl felével, megszórjuk őrölt köménnyel, majd a tetejére szánt reszelt sajt felével. Sütőpapírral bélelt tepsibe átrakosgatjuk - hagyjunk köztük helyet, mert meg fog kissé nőni -, s betoljuk az előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt készre sütjük. Isteni az illata is! Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is!
  6. Lehetséges, hogy nem fér rá két tepsire, akkor a maradékot egy kis tepsiben még kisütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben! Tuti, hogy meg fog csappanni a darabszám :), mire kihűlne!
  7. Tetszőleges tálba, egyéb edénykébe helyezzük, s lehet jóízűen elfogyasztani! Velem megtörtént már az, hogy épp akkorra sült ki, mire az ebéd is elkészült, s rácuppantunk erre, nem tudtuk abbahagyni, az utolsó darabig elfogyott, nagyon jól laktunk, s jól is esett! :) Így az ebédből vacsora lett! :) Délután pedig süthettem egy új adagot - innen tudom, hogy másnap, harmadnap is finom, puha! Érdemes kipróbálni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x28x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 17799
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mert a sós sütiket is imádjuk...fergetegesen finom.....a legeslegfinomabb sós sütik egyike.....különleges - nem attól, hogy négyzet alakú.....tényleg abbahagyhatatlan...az utóbbi időben nálunk ez a favorit....nem csak buli recept, hanem nagyobb ünnepi alkalmakra kiváló.....

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...