r
Nosalty Logó

Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös kockapogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös kockapogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 1461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 5839 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához:

A tetejére:

Összesen 367 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    90.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2813.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    1510 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    829 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1461 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    362.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    148 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11252.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    2478 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    6038 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    250 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    482 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3316 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1711 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 5839 kcal
  • 10% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    706 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 367 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A tojások sárgáját, olívaolajat, sót, tejfölt kikavarjuk külön tálkában. A lisztre feldaraboljuk a margarint.
  2. Ha az élesztő felfutott, a liszthez öntjük a tejfölös keverékkel együtt, összedolgozzuk, összegyúrjuk. Kezünkről, tálról leválik a tészta, akkor jó. Egy lágyabb tésztát kell kapnunk. Ha készen vagyunk a gyúrással, tiszta konyharuhával letakarjuk, s 1 órát pihentetjük, ezalatt megkel.
  3. Miután letelt az egy óra pihentetés, átgyúrjuk a tésztát, s kb. 1 cm vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alsó-felső állásra állítva, előmelegítjük. Egyenletesen elosztva rászórjuk a reszelt sajtot (ami ide kell, a több), s feltekerjük, ahogyan a bejglit szoktuk.
  4. Ezután ezt a feltekert rudat téglalap alakúra kinyújtjuk, kb. 1, 5-2 cm vastagságúra, majd felvágjuk pizzavágóval vagy késsel kb. 4x4 cm nagyságú négyzetekre.
  5. A négyzetekre vágott tészta felét megkenjük a paprikás tejföl felével, megszórjuk őrölt köménnyel, majd a tetejére szánt reszelt sajt felével. Sütőpapírral bélelt tepsibe átrakosgatjuk - hagyjunk köztük helyet, mert meg fog kissé nőni -, s betoljuk az előmelegített sütőbe, 15-20 perc alatt készre sütjük. Isteni az illata is! Ugyanígy járunk el a tészta másik felével is!
  6. Lehetséges, hogy nem fér rá két tepsire, akkor a maradékot egy kis tepsiben még kisütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsiben! Tuti, hogy meg fog csappanni a darabszám :), mire kihűlne!
  7. Tetszőleges tálba, egyéb edénykébe helyezzük, s lehet jóízűen elfogyasztani! Velem megtörtént már az, hogy épp akkorra sült ki, mire az ebéd is elkészült, s rácuppantunk erre, nem tudtuk abbahagyni, az utolsó darabig elfogyott, nagyon jól laktunk, s jól is esett! :) Így az ebédből vacsora lett! :) Délután pedig süthettem egy új adagot - innen tudom, hogy másnap, harmadnap is finom, puha! Érdemes kipróbálni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x28x3
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 146
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17700
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mert a sós sütiket is imádjuk...fergetegesen finom.....a legeslegfinomabb sós sütik egyike.....különleges - nem attól, hogy négyzet alakú.....tényleg abbahagyhatatlan...az utóbbi időben nálunk ez a favorit....nem csak buli recept, hanem nagyobb ünnepi alkalmakra kiváló.....

Hozzávalók

A tésztához:

A tetejére:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...