E 80 torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
5g finomliszt18 kcal
-
14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
2g víz0 kcal
-
8g cukor29 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
A canache krémhez
-
25g habtejszín73 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
34g étcsokoládé184 kcal
-
19g tejcsokoládé100 kcal
A kávéhabhoz
-
21g tojás26 kcal
-
8g porcukor29 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
25g marcipán116 kcal
-
6 kcal
Összesen
787
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
40g finomliszt146 kcal
-
114 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
16g víz0 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
A canache krémhez
-
200g habtejszín584 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
270g étcsokoládé1474 kcal
-
150g tejcsokoládé803 kcal
A kávéhabhoz
-
165g tojás208 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
6g zselatin20 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
200g marcipán924 kcal
-
46 kcal
Összesen
6303
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
A piskótához
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
1.7g étkezési keményítő6 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
6.2g tojás8 kcal
-
0.9g víz0 kcal
-
3.4g cukor13 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g só0 kcal
A canache krémhez
-
11.2g habtejszín33 kcal
-
2.8g cukor11 kcal
-
15.1g étcsokoládé83 kcal
-
8.4g tejcsokoládé45 kcal
A kávéhabhoz
-
9.2g tojás12 kcal
-
3.4g porcukor13 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
22.4g habtejszín65 kcal
-
0.3g zselatin1 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
0g só0 kcal
Az összeállításhoz
-
11.2g marcipán52 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor3 kcal
Összesen
354
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 47.8 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 203 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 628.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 263 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 79.1 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 74.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 269 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 111 mg
-
Retinol - A vitamin: 265 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
787
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95.2 g
Zsír
-
Összesen 382.6 g
-
Telített zsírsav 205 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 101 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 1622 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5029.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 1166 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 670 mg
-
Foszfor 2106 mg
-
Nátrium 919 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.7 g
-
Cukor 506 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 594.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 336 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 888 mg
-
Retinol - A vitamin: 2120 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 430 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1325 micro
Összesen
6303
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 21.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.5 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 119 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 dkg finomliszt
-
3 dkg étkezési keményítő
-
2 db tojás
-
6 dkg cukor
-
0.5 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A canache krémhez
-
2 dl habtejszín
-
27 dkg étcsokoládé
-
15 dkg tejcsokoládé
A kávéhabhoz
-
3 db tojás
-
6 dkg porcukor
-
4 dl habtejszín
-
2 teáskanál instant kávé
-
1 csipet só
Az összeállításhoz
-
20 dkg marcipán
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés
A piskótához
- A piskóta: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a 2 kanál hideg vízzel felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukor felét.
- A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehérre keverjük, majd a tojáshabot és a lisztes keveréket kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk.
- A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
- A canache krém: A tejszínt a cukorsziruppal felforraljuk, és az összetört csokoládét felolvasztjuk benne.
- A csokoládékrémet kihűtjük, de ne fagyasszuk ki, és habverővel egy kicsit habosítsuk fel.
- A kávéhab: 2 tojást és 1 tojássárgáját 4 dkg porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejét vízgőz felett habosra, krémmé keverjük. Majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a 0,5 dl forró vízben feloldott zselatint és instant kávét.
- Amikor a krém már egy kicsit kihűlt, de még nem kötött meg, óvatosan belekeverjük az 1 csipet sóval felvert tojásfehérjét és a 2 dkg porcukorral felvert tejszínhabot.
- A torta összeállítása: A piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába és kibéleljük körbe sütőpapírral. Ezután a piskótára kenjük a felhabosított canache krémet, erre a rétegre helyezzük rá a köralakban kinyújtott marcipánt (ezt legkönnyebb két folpack fólia között kinyújtani). Mikor a marcipán is a helyén van, akkor ráhalmozzuk (kissé a torta közepe felé púposabban) a kávéhabot is, és betesszük 1-2 órára a hűtőbe.
- Tálalás előtt, mikor kiszedtük a formából és lehúztuk róla a sütőpapírcsíkot, egyenletesen szitáljuk rá a kakaóport.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 111
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 15453
- Feltöltés dátuma: 2013. január 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Krisztike
39 recept
Azért hívják így ezt a tortát, mert Auguszt Elemér bácsi 80. születésnapjára készítette neki az egyik unokája! Ezúton is köszönöm neki ezt a fantasztikus süteményt! Aki evett már belőle a Daubner cukrászdában, az örökre a rabja lesz.