r
Nosalty Logó

E 80 torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
E 80 torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 787 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 6303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Összesen 354 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.8 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    628.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 787 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    382.6 g
  • Telített zsírsav
    205 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1622 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5029.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    1166 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    670 mg
  • Foszfor
    2106 mg
  • Nátrium
    919 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.7 g
  • Cukor
    506 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    594.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2120 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1325 micro
Összesen 6303 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta: A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a 2 kanál hideg vízzel felverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukor felét.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehérre keverjük, majd a tojáshabot és a lisztes keveréket kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A canache krém: A tejszínt a cukorsziruppal felforraljuk, és az összetört csokoládét felolvasztjuk benne.
  5. A csokoládékrémet kihűtjük, de ne fagyasszuk ki, és habverővel egy kicsit habosítsuk fel.
  6. A kávéhab: 2 tojást és 1 tojássárgáját 4 dkg porcukorral és a vaníliarúd kikapart belsejét vízgőz felett habosra, krémmé keverjük. Majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a 0,5 dl forró vízben feloldott zselatint és instant kávét.
  7. Amikor a krém már egy kicsit kihűlt, de még nem kötött meg, óvatosan belekeverjük az 1 csipet sóval felvert tojásfehérjét és a 2 dkg porcukorral felvert tejszínhabot.
  8. A torta összeállítása: A piskótát visszatesszük a kapcsos tortaformába és kibéleljük körbe sütőpapírral. Ezután a piskótára kenjük a felhabosított canache krémet, erre a rétegre helyezzük rá a köralakban kinyújtott marcipánt (ezt legkönnyebb két folpack fólia között kinyújtani). Mikor a marcipán is a helyén van, akkor ráhalmozzuk (kissé a torta közepe felé púposabban) a kávéhabot is, és betesszük 1-2 órára a hűtőbe.
  9. Tálalás előtt, mikor kiszedtük a formából és lehúztuk róla a sütőpapírcsíkot, egyenletesen szitáljuk rá a kakaóport.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 15453
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

E 80 torta
Krisztike 39 recept

Azért hívják így ezt a tortát, mert Auguszt Elemér bácsi 80. születésnapjára készítette neki az egyik unokája! Ezúton is köszönöm neki ezt a fantasztikus süteményt! Aki evett már belőle a Daubner cukrászdában, az örökre a rabja lesz.

Hozzávalók

A piskótához

A canache krémhez

A kávéhabhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...