r
Nosalty Logó

3 napos mézeskalács-sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Somos-Szabó Dominika
3 napos mézeskalács-sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Torta alap (1. nap)

Sajttorta (2. nap)

Tortadíszítés (3. nap)

Összesen 1131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Torta alap (1. nap)

Sajttorta (2. nap)

Tortadíszítés (3. nap)

Összesen 6767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Torta alap (1. nap)

Sajttorta (2. nap)

Tortadíszítés (3. nap)

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    52.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.5 g
  • Cukor
    77 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1131 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104 g

Zsír

  • Összesen
    315.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    698 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    885.1 g
  • Cukor
    462 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1371 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    690 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    824 micro
Összesen 6767 kcal
  • 6% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 357 kcal

Hozzávalók

Torta alap (1. nap)

Sajttorta (2. nap)

Tortadíszítés (3. nap)

Elkészítés

Torta alap (1. nap)

  1. A mézet felmelegítjük a mézi fűszerrel, majd lezárjuk a gázt, és beletesszük a vajat vagy margarint, és néha megkeverve hagyjuk beleolvadni.
  2. A cukrot a tojással és a csipet sóval kihabosítjuk.
  3. A lisztet, szódabikarbónát és a citrushéjakat összekeverjük. Ízlés szerint kevés Holland kakaóport is keverhetünk hozzá, akkor sötétebb mézeseket kapunk.
  4. A liszthez adjuk a mézes és a tojásos keveréket is, és összedolgozzuk a tésztát.
  5. Egy nagyon lágy tésztát kell kapnunk, semmiképp nem kell hozzá plusz liszt! Az egészet fóliába csomagoljuk és egy éjszakát hűtőbe tesszük pihenni.
  6. Másnap lisztes felületen dolgozunk vele. Ennek a tésztamennyiségnek a fele fog kb kelleni a tortához.
  7. A torta alapjához kb 5-6 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, és egy 16-18 cm átmerőjű kört vágunk ki. Ezt 150 fokon kb 20 percig sütjük.
  8. A díszítéshez (és a maradék tésztából is) 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, tetszőleges formákat szúrunk ki és 150 fokon kb 7-9 percig sütjük.
  9. A kész mézeseket fémdobozba tesszük pár gerezd almával (alma húsa ne érjen a sütikhez) és legalább 1 éjszakát pihentetjük, hogy visszapuhuljon.

Sajttorta (2. nap)

  1. A mascarponét, tejfölt, tejszínt, cukrot egy tálban egy erős habverővel egyneművé dolgozzuk. Nem kell kihabosítani.
  2. Hozzákeverjük a keményítőt, beledolgozzuk.
  3. Végül a tojásokat egyesével hozzákeverjük.
  4. Egy magas tepsibe helyezzük a tortakarikát. Az aljára helyezzük az előző nap kisütött mézes alapot. A karika külsejét fóliával borítjuk be, hogy a mascarponés keverék ne tudjon kifolyni.
  5. Egy magas tepsibe helyezzük az előkészített tortakarikát a mézes alappal.
  6. Óvatosan beleöntjük a mascarponés keveréket.
  7. A tepsibe öntünk egy nagy pohár vizet. Előmelegített sütőben kb 150-160 fokon sütjük a tortát kb 1 órán keresztül.
  8. Ez idő alatt nem nyitogatjuk a sütőt!
  9. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni. Én egy éjjelt hagyom hűtőben pihenni, de legalább 6-8 órát állni hagyom!

Tortadíszítés (3. nap)

  1. A díszítéshez habverővel összedolgozzuk a mascarponét és a Speculatius krémet.
  2. Habzsákból kinyomkodjuk körbe, vagy a torta egész tetejére.
  3. A mézeskalácsokkal is díszíthető pluszban.
  4. Ha van hozzá szilikonformánk, akkor mikróban olvasztott Speculatius krémet beleöntünk, teljesen kifagyasztjuk, és a hab rányomása előtt a tortára helyezzük (képen a spirálos dekor)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 147
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Somos-Szabó Dominika 1 recept

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Hozzávalók

Torta alap (1. nap)

Sajttorta (2. nap)

Tortadíszítés (3. nap)

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...