Spekulatius keksz

Spekulatius keksz

Leírás

A Spekulatius keksz egy középkori eredetű, Németországból származó karácsonyi sütemény. Különlegessége, hogy díszes mintái Jézus születését és más Bibliai történetet elevenítenek meg. Az egymás mellé rakott kekszek képregény módjára ábrázolják a vallásos történeteket. A Spekulatius egy fűszeres, ropogós keksz, amely magában, tea mellé bármikor fogyasztható, illetve sütemények, desszertek alapanyagaként is felhasználható. A kekszet megvehetjük készen, de magunk is egész egyszerűen elkészíthetjük otthon. Hozzávalók: liszt, sütőpor, vaj, tojás, cukor, vaníliás cukor, só, mandula aroma, fahéj, koriander, kardamon, illetve hántolt mandula vagy mogyoró. A tésztát rövid hűtés után tudjuk kiszúrni a formákkal. A speciális, a Biblia történeteit mintázó formákat német nyelvterületen szerezhetjük be, de természetesen más formákat is használhatunk a sütemény kiszúrásához.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Jól záródó dobozban.

100g Spekulatius keksz

fehérjetartalom

3 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

73 g

víztartalom

0 g

gramm spekulatius keksz?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

3 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...