r
Nosalty Logó

New York cheesecake szedervelővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
New York cheesecake szedervelővel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 4413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Összesen 268 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 442 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.5 g

Zsír

  • Összesen
    329.1 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1478.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    651 mg
  • Nátrium
    251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1672 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1384 micro
Összesen 4413 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    89.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Elkészítés

A tésztához

  1. A kekszet ledaráljuk. Használhatunk bármilyen édes kekszet, de jó, ha találunk fűszeresebb típust, mint pl. a spekulatius. Ha itthoni termékből dolgozunk, az is tökéletes, csak ebben az esetben tegyünk hozzá egy-egy késhegynyi fahéjat és gyömbért.
  2. A vajat megolvasztjuk, és a darált kekszhez keverjük. Ezt figyelmesen kell csinálni, mivel a kekszek zsírtartalma eltérő lehet. Szárazabb típusnak, mint a hazaiak, 12 dkg,a német import vagy egyéb zsíros, vajas kekszet csak 10 dkg-val kínáljunk meg!
  3. Vastagon kivajazott kapcsos tortaformába tesszük, és egyenletesen lenyomkodjuk. Akkor lesz a legegyenletesebb, ha pohárral görgetjük. Amíg a krém készül, hűtőbe tesszük.
  4. A krémhez egy tálba tesszük a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tojásokat és sárgákat, cukrot, vaníliamagot, tejfölt, tejszínt, citromot, és kézi habverővel, kis fordulatszámon teljesen simára keverjük.
  5. A formát kivesszük a hűtőből, és az alját atombiztosan bebugyoláljuk fóliával.
  6. Beleönjük a krémet, tetejét ellapogatjuk, és egy másik tepsibe tesszük. Öntünk alá forró vizet úgy, hogy kb. a forma feléig érjen.
  7. Előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 70-80perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már szilárd, de belül még rezeg kicsit, mint a puding. Lekapcsoljuk a sütőt, kinyitjuk az ajtaját, és bent hagyjuk, hogy egy kicsit még kössön.
  8. Hűlés után letakarjuk, és legalább 3 órára, de inkább egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  9. Fogyasztás előtt a szedret megmossuk, pürésítjük, és a felvágott szeletekre halmozzuk igazságosan. Nem baj, ha lecsorog az oldalán! :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 657
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 51795
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 10.

Ajánló

Bármilyen más gyümölccsel vagy öntettel elkészíthető, turbózható csokival, dióval, mandulával, vagy aszalt gyümölccsel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sikk azt mondani, hogy nem vagyunk oda az amerikai konyháért, de azért igen, mert nem nagyon láttam még szülőt, aki brownie-val vagy hamburgerrel kergette volna csemetéjét az asztal körül. Na persze a gyermeki ízlés befolyásolható, de azért ha magunkba nézünk, mi sem nagyon ellenkezünk ellenük. Különösen, hogy odaát nem az eredetiségükről híresek. A legtöbb kajának, amit echte amerikainak mondanak, van európai gyökere. A sajttortának is, hiszen már a görögök is gyártották, tény, hogy nem philadelphia krémsajtból, hanem juhtejből nyert krémes, túrószerű sajtból. Van az olaszoknál, ott rivottával, van az angoloknál, ott kicsit rezgősebb, mert ők főleg a pudinghoz értenek, és van a franciáknál is (na majd pont ők maradnának ki a körből), sőt a mi sütés nélküli túrótortáink sem nagyon különböznek jellegben-állagban. De azért legyünk igazságosak: az igazi csízkékhez kellett a mai krémsajt "feltalálása" a XIX. század végén. És ismerjük el, hogy a sajtorta nagyon fiom, akárhonnan is van!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A szedervelőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...