Áfonyahabos cheesecake
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kekszes alaphoz
-
78 kcal
-
4g vaj30 kcal
A sajttortaréteghez
-
42g mascarpone168 kcal
-
42g ricotta63 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
14 kcal
-
23g tojás29 kcal
-
1g citromlé0 kcal
Az áfonyahabhoz
-
25g áfonya14 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
21g mascarpone84 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
626
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kekszes alaphoz
-
190g spekulatius keksz935 kcal
-
50g vaj359 kcal
A sajttortaréteghez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
500g ricotta750 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
171 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
16g citromlé4 kcal
Az áfonyahabhoz
-
300g áfonya171 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
7511
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
A kekszes alaphoz
-
7.2g spekulatius keksz36 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
A sajttortaréteghez
-
19g mascarpone77 kcal
-
19g ricotta29 kcal
-
7.6g cukor29 kcal
-
1.7g vaníliás pudingpor7 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
Az áfonyahabhoz
-
11.4g áfonya7 kcal
-
3.8g cukor15 kcal
-
9.5g mascarpone38 kcal
-
7.6g habtejszín22 kcal
Összesen
287
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.1 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 123 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 335.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 119 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 72 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
626
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.5 g
Zsír
-
Összesen 515.2 g
-
Telített zsírsav 126 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1475 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4029.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 1338 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 164 mg
-
Foszfor 1426 mg
-
Nátrium 977 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 568.3 g
-
Cukor 338 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 959 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1896 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 294 micro
-
K vitamin: 73 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 860 mg
-
Retinol - A vitamin: 1856 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 460 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1460 micro
Összesen
7511
kcal
- 6% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
A kekszes alaphoz
-
190 g spekulatius keksz
-
50 g vaj
A sajttortaréteghez
-
500 g mascarpone
-
500 g ricotta
-
200 g cukor
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
5 db tojás
-
2 ek citromlé
Az áfonyahabhoz
-
300 g áfonya
-
100 g cukor
-
250 g mascarpone
-
200 ml habtejszín
Elkészítés
A kekszes alaphoz
- A kekszet aprítógépben finomra daráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és azzal is összedaráljuk. Aprítógép hiányában egy műanyag zacskóba téve húsklopfolóval/sodrófával a lehető legapróbbra törjük a kekszet, majd egy tálban összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
- Egy 26 cm-es tortaforma alját és oldalait sütőpapírral kibéleljük. A forma aljába nyomkodjuk a kekszet, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.
A sajttortaréteghez
- A mascarponét, a ricottát, a cukrot és a pudingport gépi habverővel kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, miközben gépi habverővel simára keverjük.
- A masszát a tortaformába öntjük. 15 percig 180 fokon sütjük, majd levesszük a sütő hőmérsékletét 120 fokra, és további 90-120 percet sütjük. A torta akkor van kész, ha a sajttorta réteg már megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.
- Ha elkészült, a sütőt lekapcsoljuk, és a tortát a sütőben, becsukott ajtónál hagyjuk még legalább 10 percig, majd félig kinyitjuk a sütő ajtaját, és így hagyjuk langyosra hűlni. Ha a torta kihűlt, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Az áfonyahabhoz
- Az áfonyából és cukorból lassú tűzön sűrű lekvárt főzünk. Félretesszük, és kihűtjük.
- A habtejszínt felverjük, nem kell nagyon kemény habbá verni, csak közepesre. Kanalanként hozzáadjuk a mascarponét, miközben gépi habverővel folyamatosan tovább keverjük.
- A legvégén az áfonyalekvárt is hozzáadjuk, és egyneműre keverjük. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek találjuk, adhatunk még hozzá kevés porcukrot.
- Kivesszük a hűtőszekrényből a sajttortát, az áfonyahabot a tetejére kanalazzuk, és elkenjük, majd áfonyával és ízlés szerint más gyümölcsökkel díszítjük.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 178
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 10137
- Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Nekem ez a világ a legfinomabb sajttortája. Már nagyon sokszor elkészítettem az elmúlt években, és aki megkóstolta, mind egyetértett velem. Az áfonyahab csak ráadás, anélkül is egy isteni finom vaníliás sajttortát kapunk, amit feldobhatunk például eper- vagy málnaöntettel is. Legutóbb a férjem születésnapi partijára készítettem el ezt a tortát, és egy morzsa sem maradt belőle másnapra, miután többen repetáztak belőle... Sőt, az elmúlt öt évben ez már a második alkalom volt, hogy a sajttorta lett a befutó a szülinapi torták ötletversenyében.