r
Nosalty Logó

Áfonyahabos cheesecake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Áfonyahabos cheesecake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajttortaréteghez

Az áfonyahabhoz

Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajttortaréteghez

Az áfonyahabhoz

Összesen 7511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A kekszes alaphoz

A sajttortaréteghez

Az áfonyahabhoz

Összesen 287 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 626 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    515.2 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4029.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1338 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1426 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    568.3 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    959 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    294 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    860 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1856 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    460 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1460 micro
Összesen 7511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A sajttortaréteghez

Az áfonyahabhoz

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A kekszet aprítógépben finomra daráljuk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és azzal is összedaráljuk. Aprítógép hiányában egy műanyag zacskóba téve húsklopfolóval/sodrófával a lehető legapróbbra törjük a kekszet, majd egy tálban összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
  2. Egy 26 cm-es tortaforma alját és oldalait sütőpapírral kibéleljük. A forma aljába nyomkodjuk a kekszet, majd 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni.

A sajttortaréteghez

  1. A mascarponét, a ricottát, a cukrot és a pudingport gépi habverővel kihabosítjuk, majd egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, miközben gépi habverővel simára keverjük.
  2. A masszát a tortaformába öntjük. 15 percig 180 fokon sütjük, majd levesszük a sütő hőmérsékletét 120 fokra, és további 90-120 percet sütjük. A torta akkor van kész, ha a sajttorta réteg már megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.
  3. Ha elkészült, a sütőt lekapcsoljuk, és a tortát a sütőben, becsukott ajtónál hagyjuk még legalább 10 percig, majd félig kinyitjuk a sütő ajtaját, és így hagyjuk langyosra hűlni. Ha a torta kihűlt, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.

Az áfonyahabhoz

  1. Az áfonyából és cukorból lassú tűzön sűrű lekvárt főzünk. Félretesszük, és kihűtjük.
  2. A habtejszínt felverjük, nem kell nagyon kemény habbá verni, csak közepesre. Kanalanként hozzáadjuk a mascarponét, miközben gépi habverővel folyamatosan tovább keverjük.
  3. A legvégén az áfonyalekvárt is hozzáadjuk, és egyneműre keverjük. Megkóstoljuk, és ha szükségesnek találjuk, adhatunk még hozzá kevés porcukrot.
  4. Kivesszük a hűtőszekrényből a sajttortát, az áfonyahabot a tetejére kanalazzuk, és elkenjük, majd áfonyával és ízlés szerint más gyümölcsökkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10129
  • Feltöltés dátuma: 2017. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nekem ez a világ a legfinomabb sajttortája. Már nagyon sokszor elkészítettem az elmúlt években, és aki megkóstolta, mind egyetértett velem. Az áfonyahab csak ráadás, anélkül is egy isteni finom vaníliás sajttortát kapunk, amit feldobhatunk például eper- vagy málnaöntettel is. Legutóbb a férjem születésnapi partijára készítettem el ezt a tortát, és egy morzsa sem maradt belőle másnapra, miután többen repetáztak belőle... Sőt, az elmúlt öt évben ez már a második alkalom volt, hogy a sajttorta lett a befutó a szülinapi torták ötletversenyében.

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

A sajttortaréteghez

Az áfonyahabhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...