Mandarinos kwark torta
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
246 kcal
-
15g vaj108 kcal
-
150g tehéntúró221 kcal
-
50g crème fraîche179 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
4g juharszirup10 kcal
-
50g mandarin20 kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
200g spekulatius keksz984 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
600g tehéntúró882 kcal
-
200g crème fraîche714 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
15g juharszirup39 kcal
-
200g mandarin78 kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
-
13.2g spekulatius keksz65 kcal
-
4g vaj28 kcal
-
39.7g tehéntúró58 kcal
-
13.2g crème fraîche47 kcal
-
3.3g cukor13 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10.9g tojás14 kcal
-
1g juharszirup3 kcal
-
13.2g mandarin5 kcal
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32 g
Zsír
-
Összesen 53.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 239 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1367.9 g
-
Cink 391 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 301 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 169.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 38 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 180 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 113 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 154 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 128 g
Zsír
-
Összesen 214.9 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 955 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5471.7 g
-
Cink 1562 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 646 mg
-
Vas 1203 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 1484 mg
-
Nátrium 346 mg
-
Réz 60 mg
-
Mangán 49 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 270.9 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 677.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 693 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 150 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 721 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 453 mg
-
Retinol - A vitamin: 635 micro
-
α-karotin 149 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 615 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 935 micro
- 10% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 52% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Cink
-
Foszfor
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 14.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.4 g
-
Cink 103 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 80 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 48 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt, és készítsük elő a sütőformát (vaj/liszt/sütőpapír/semmi).
- Készítsünk morzsát a kekszből aprítógép, vagy sodrófa segítségével.
- Öntsük a kekszmorzsához az olvasztott vajat és keverjük össze (lehetséges, hogy kicsit több vajra lesz szükség, a lényeg, hogy ne maradjon száraz). Öntsük a sütőformába, és jól nyomkodjuk le.
- Egy nagy tálban keverjük össze a kwarkot és a créme fraiche-t. Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a fahéjat, a juharszirupot, a mandarinok lereszelt héját és fél-1 mandarin levét (attól függően, mennyire híg a massza).
- Kóstoljuk meg, ha kell édesítsük, fahéjasítsuk, mandarinosítsuk (vigyázzuk a levével, ne csináljunk levest a masszából!).
- Egyesével dolgozzuk bele a masszába a tojásokat, majd öntsük a kekszes alapra.
- Süssük addig, amíg megmozgatva már csak a közepe mozog (az eredeti recept 35 percet írt, de én tovább sütöttem, mert még nagyon folyós volt).
- Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább1 órára (erre mindenképpen szükség van, itt nyeri el végleges szilárdságát).
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4931
- Feltöltés dátuma: 2011. október 29.
Ajánló
Az eredeti receptet itt találtam: http://www.okokorecepten.nl/recept/bakrecepten/kwarktaart/kwarktaart-bodem-speculaas Ha valaki elkészítette magyar hozzávalókból, kérem írja meg a tapasztalatait és a végeredményt! :)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Orsolya napra készült a barátnőmnek ajándékba. Megvoltak a preferenciái(nk): túrótorta, de csakis zselatin- és lisztmentesen, spekuláciusz keksz, mandarin. Némiképpen megnehezítette a dolgot, hogy itt, Hollandiában nincs a magyar értelemben vett túró, csak kwarknak nevezett tejtermék van, ami maximum az ízében emlékeztet a magyar túróra, állagát tekintve folyós és homogén. Nem is tudnám megmondani, hogy akkor ez most túró vagy inkább krémsajt. Próbáltam az alapanyagok Magyarországon fellelhető alternatíváit is megadni, mert semmiképpen sem szeretném, ha ezek a furcsa hozzávalók tántorítanának el bárkit is az elkészítéstől. Karácsony imádóknak kötelező!