r
Nosalty Logó

3 lapos csíkos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
3 lapos csíkos szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A mákos laphoz

A diós laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A mákos laphoz

A diós laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A mákos laphoz

A diós laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

A tetejére

Összesen 300 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.1 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 908 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    107.2 g

Zsír

  • Összesen
    437.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    129 g
  • Koleszterin
    814 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7657 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    2062 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    835 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    2322 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    768.8 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    566.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2697 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1676 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 7268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 300 kcal

Hozzávalók

A mákos laphoz

A diós laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A mákos laphoz

  1. Az első laphoz valókat kimérjük, és egy tálban jól összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Gyúrólapra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Ugyanígy készítjük a diós lapot, majd a kakaós tésztát is (ez utóbbiba 2-3 ek tej is kerül). Ezeket szintén hagyjuk kihűlni.
  3. 2 csomag vaníliás pudingport fél liter tejben megfőzünk. 25 dkg vajat vagy margarint, 20 dkg porcukrot, 1 citrom levével és reszelt héjával ízesítve habosra keverünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.
  4. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat.
  5. Tetejére csokit reszelünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 36 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 558
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 129085
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept a "nagykönyvben" búzadarás krémmel van megírva, de nekem az annyira nem jött be. Szerintem ezzel a pudingos krémmel sokkal finomabb. Nem tudom, ki hogy van vele - de érdemes néha az alaprecepteken kicsit változtatni. :)

Hozzávalók

A mákos laphoz

A diós laphoz

A kakaós laphoz

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...