2 féle sertéshús krumplipürével
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
A hús 1. pácolásához
A hús 1. elkészítéséhez
-
75g sertéscomb137 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
53g napraforgó olaj470 kcal
A hús 2. pácolásához
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A hús 2. elkészítéséhez
-
75g sertéscomb137 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g sonka35 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
53g napraforgó olaj470 kcal
A krumplipüréhez
-
200g burgonya116 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
75g tej42 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
2158
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
A hús 1. pácolásához
A hús 1. elkészítéséhez
-
300g sertéscomb546 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
A hús 2. pácolásához
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A hús 2. elkészítéséhez
-
300g sertéscomb546 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g sonka138 kcal
-
200g füstölt sajt656 kcal
-
213g napraforgó olaj1879 kcal
A krumplipüréhez
-
800g burgonya462 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
300g tej168 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
8624
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
A hús 1. pácolásához
A hús 1. elkészítéséhez
-
9g sertéscomb16 kcal
-
4.5g zsemlemorzsa18 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
A hús 2. pácolásához
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A hús 2. elkészítéséhez
-
9g sertéscomb16 kcal
-
4.5g zsemlemorzsa18 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
3g finomliszt11 kcal
-
3g sonka4 kcal
-
6g füstölt sajt20 kcal
-
6.3g napraforgó olaj56 kcal
A krumplipüréhez
-
23.9g burgonya14 kcal
-
2.4g tejföl5 kcal
-
9g tej5 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
257
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72 g
Zsír
-
Összesen 149.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2332.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 365 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 116 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 1102 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 271.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 129 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
2158
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 288.2 g
Zsír
-
Összesen 598.6 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 234 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 178 g
-
Koleszterin 785 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9331.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 305 mg
-
Kálcium 1460 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 463 mg
-
Foszfor 2640 mg
-
Nátrium 4409 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.6 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 1085.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 285 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 178 mg
-
C vitamin: 122 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 57 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 515 micro
-
Kolin: 862 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 604 micro
Összesen
8624
kcal
- 12% Fehérje
- 20% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 132 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
A hús 1. pácolásához
A hús 1. elkészítéséhez
-
30 dkg sertéscomb
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
2.5 dl napraforgó olaj
A hús 2. pácolásához
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A hús 2. elkészítéséhez
-
30 dkg sertéscomb
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
1 db tojás
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg sonka
-
20 dkg füstölt sajt
-
2.5 dl napraforgó olaj
A krumplipüréhez
-
8 db burgonya
-
4 ek tejföl
-
3 dl tej
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A hús 1. pácolásához
- Húsok pácolása:
- A sertéscombot kiáztatjuk hideg vízben.
- Ha nincs felszeletelve, felszeleteljük,majd kiklopfoljuk, besózzuk.
- Mindkét húsra elkészítjük a hozzávalókból a pácot és rájuk öntjük.
- 1 napig állni hagyjuk a húsokat a pácban.
- 1. hús elkészítése:
- A húsról leöntjük a páclevet.
- Beleforgatjuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába.
- Egy serpenyőben olajon megsütjük, míg puhák nem lesznek.
- 2. hús elkészítése:
- Leöntjük a húsról a páclevet.
- A húsokra teszünk egy szelet sajtot és egy szelet sonkát, majd feltekerjük.
- Beleforgatjuk a lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába. Ha szükséges hústűvel átszúrjuk, hogy ne essenek szét.
- Olajban pirosra sütjük a húsok mindkét oldalát.
- Beletesszük egy tepsibe és a maradék sajtot rátesszük a húsok tetejére.
- Alufóliával lefedve 180 fokon sütjük 15 percig.
- Krumplipüré elkészítése:
- A krumplit megmossuk, meghámozzuk, majd sós vízben megfőzzük.
- Összetörjük a főtt krumplit, majd hozzáadjuk a tejet, a tejfölt és a szerecsendiót.Robotgéppel összekeverjük.
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 18175
- Feltöltés dátuma: 2009. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Mivel sok sertéshús volt itthon, úgy döntöttem, hogy csinálok rántott húst, de nem akartam egyszerűt, ezért kicsit megbolondítottam, máris finomabb és szebb lett. Ráadásul mindenki imádta!:)