r
Nosalty Logó

Zsuzsi szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonseen
Zsuzsi szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 6918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 868 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    267.3 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4375.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1400 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1122 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1045.5 g
  • Cukor
    554 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1865 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 6918 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta készítése:
  2. A hozzávalókat, a liszt és a szódabikarbóna kivételével, gőz fölött kb. 5 percig főzzük.
  3. Majd hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és összegyúrjuk.
  4. 2-3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
  5. 4 db kb. 25 x 30-as lapot nyújtunk.
  6. Sütőpapíron, tepsi hátulján egyenként 8-10 percig sütjük.
  7. Krém készítése:
  8. A pudingot a liszttel, cukorral, a tejjel megfőzzük (mikroban is lehet, 6-7 perc alatt, 2-3 szor megkeverve tökéletes).
  9. Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
  10. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.
  11. A lapokat egyenletesen megkenjük krémmel, a legfelső lap kivétlével, amit csokimázzal vonunk be.
  12. Csokimáz készítése:
  13. A hozzávalókat, az olaj és az ecet kivételével, felfőzzük.
  14. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk az olajat, s az ecetet és gyors mozdulatokkal rásimítjuk a süti tetejére.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 804
  • Tegnapi nézettség: 98
  • 7 napos nézettség: 1254
  • Össznézettség: 242458
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsuzsi szelet
Gonseen 4 recept

Úgy 20 éve sütöttem utoljára ezt a (mások szerint isteni) sütit, mivel a tészta nyújtása nehézkes. A fiam kedvesének ez a kedvence, nemrégiben cukrászdában vásároltak ilyen nevű sütit, ami ehetetlen volt, s ezért gondoltam, meglepem vele. A lapokat előre is elkészíthetjük, a lényeg az, hogy a krémmel összeállítva minimum fél napot álljon, és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...