Zserbós beigli Gonoszka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
33g margarin239 kcal
-
23g tej13 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
5g tojás6 kcal
A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)
-
42g dió273 kcal
-
116 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)
-
42g mák219 kcal
-
42g szilvalekvár65 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
4g étcsokoládé23 kcal
A lekenéshez
-
9g tojás12 kcal
Összesen
1434
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
900g finomliszt3276 kcal
-
110g porcukor426 kcal
-
400g margarin2868 kcal
-
270g tej151 kcal
-
2g só0 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
55g tojás69 kcal
A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)
-
500g dió3270 kcal
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)
-
500g mák2625 kcal
-
500g szilvalekvár775 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
A lekenéshez
-
110g tojás138 kcal
Összesen
17165
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
20.1g finomliszt73 kcal
-
2.5g porcukor10 kcal
-
8.9g margarin64 kcal
-
6g tej3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
1.2g tojás2 kcal
A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)
-
11.2g dió73 kcal
-
11.2g sárgabaracklekvár31 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
1.1g étcsokoládé6 kcal
A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)
-
11.2g mák59 kcal
-
11.2g szilvalekvár17 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
2g narancslé1 kcal
-
4.5g porcukor17 kcal
-
1.1g étcsokoládé6 kcal
A lekenéshez
-
2.5g tojás3 kcal
Összesen
383
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 76.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1775.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 701 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.1 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 49.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 294 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 275 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 213 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 89 micro
Összesen
1434
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 296.1 g
Zsír
-
Összesen 917.1 g
-
Telített zsírsav 141 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 246 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 484 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 21310 g
-
Cink 69 mg
-
Szelén 460 mg
-
Kálcium 8410 mg
-
Vas 89 mg
-
Magnézium 2942 mg
-
Foszfor 7779 mg
-
Nátrium 1485 mg
-
Réz 19 mg
-
Mangán 59 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2028.8 g
-
Cukor 849 mg
-
Élelmi rost 172 mg
VÍZ
-
Összesen 596.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3525 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 52 mg
-
C vitamin: 99 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1521 micro
-
Kolin: 876 mg
-
Retinol - A vitamin: 3304 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 2553 micro
-
β-crypt 150 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1073 micro
Összesen
17165
kcal
- 8% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 475.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 174 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 74 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
383
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)
-
50 dkg sárgabaracklekvár
-
20 dkg porcukor
-
1 citromból nyert citromhéj
A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)
-
50 dkg mák
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
20 dkg porcukor
A lekenéshez
-
2 db tojás
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt 3 dkg porcukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet sóval, 8 dkg porcukorral és a margarinnal összemorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel és a tojással jól kezelhető tésztává gyúrjuk. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
- A töltelékhez előveszünk két lábost. Az egyikbe beletesszük a sárgabaracklekvárt, a porcukrot, a citrom reszelt héját. Megmelegítjük, majd hozzákeverjük a diót.
- A másik lábosba beletesszük a szilvalekvárt, a porcukrot, a narancs reszelt héját és levét. Megmelegítjük, majd hozzákeverjük a mákot. A töltelékeket kihűtjük. A csokoládét lereszeljük.
- A tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Az első részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük az egyik töltelék harmadával, majd megszórjuk a reszelt csoki harmadával. A két oldalát egy kicsit visszahajtjuk, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A többi öt tészta bucit is ugyanígy készítjük el. (Én 3-3 db rudat tettem 1-1 tepsibe.)
- A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájával megkenjük a beiglirudakat. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
- Másnap a fehérjét kicsit felverjük, és lekenjük vele a beiglirudakat. Egy órát langyos helyen pihentetjük. Sütés előtt hústűvel szúrkáljuk meg őket.
- Előmelegített 170 fokos sütőben kb 35 percet sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.
- Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 38x37
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 73
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 9945
- Feltöltés dátuma: 2012. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Minden évben másféle ízű beiglit készítek, mert Édesanyám a hagyományos beigli felelős, így azt Tőle kapunk. Idén ezt a tölteléket találtam ki az én általam készített beiglinek. Az idő megadásánál a pihentetési időket nem tüntettem fel.