r
Nosalty Logó

Zserbós beigli Gonoszka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Zserbós beigli Gonoszka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A lekenéshez

Összesen 1434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A lekenéshez

Összesen 17165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A lekenéshez

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1775.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    169.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1434 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.1 g

Zsír

  • Összesen
    917.1 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    246 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    484 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21310 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    8410 mg
  • Vas
    89 mg
  • Magnézium
    2942 mg
  • Foszfor
    7779 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    19 mg
  • Mangán
    59 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2028.8 g
  • Cukor
    849 mg
  • Élelmi rost
    172 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3525 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1521 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3304 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    2553 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1073 micro
Összesen 17165 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 383 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A lekenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 3 dkg porcukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet sóval, 8 dkg porcukorral és a margarinnal összemorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel és a tojással jól kezelhető tésztává gyúrjuk. Hűtőben legalább 1 órát pihentetjük.
  2. A töltelékhez előveszünk két lábost. Az egyikbe beletesszük a sárgabaracklekvárt, a porcukrot, a citrom reszelt héját. Megmelegítjük, majd hozzákeverjük a diót.
  3. A másik lábosba beletesszük a szilvalekvárt, a porcukrot, a narancs reszelt héját és levét. Megmelegítjük, majd hozzákeverjük a mákot. A töltelékeket kihűtjük. A csokoládét lereszeljük.
  4. A tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Az első részt lisztezett deszkán kinyújtjuk. Megkenjük az egyik töltelék harmadával, majd megszórjuk a reszelt csoki harmadával. A két oldalát egy kicsit visszahajtjuk, és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A többi öt tészta bucit is ugyanígy készítjük el. (Én 3-3 db rudat tettem 1-1 tepsibe.)
  5. A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájával megkenjük a beiglirudakat. Egy éjszakára hűvös helyre tesszük.
  6. Másnap a fehérjét kicsit felverjük, és lekenjük vele a beiglirudakat. Egy órát langyos helyen pihentetjük. Sütés előtt hústűvel szúrkáljuk meg őket.
  7. Előmelegített 170 fokos sütőben kb 35 percet sütjük. Ha a teteje nagyon pirulna, alufóliával takarjuk le.
  8. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38x37
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 9945
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbós beigli Gonoszka konyhájából
Gonoszka1 428 recept

Minden évben másféle ízű beiglit készítek, mert Édesanyám a hagyományos beigli felelős, így azt Tőle kapunk. Idén ezt a tölteléket találtam ki az én általam készített beiglinek. Az idő megadásánál a pihentetési időket nem tüntettem fel.

Hozzávalók

A tésztához

A diós zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A mákos zserbó töltelék (3 rúdhoz)

A lekenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...