r
Nosalty Logó

Zserbókalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kováts Gáborné
Zserbókalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 430 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.9 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    571 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1543 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    365.5 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2919.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    469 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    587 mg
  • Foszfor
    1456 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    188 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2284 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 6166 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 430 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztben elkeverjük a sütõport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
  2. A tejben felolvasztjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
  3. Egynemû tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belõle. Az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk.
  4. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár), és rászórjuk a cukros dió felét.
  5. A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk, és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval.
  6. Ezután a 3. tésztával befedjük. 2-3 órán át kell keleszteni, az idő leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük.
  7. Sülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor), amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5878
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Kováts Gáborné 4 recept

Zserbónak indult, de mivel többet kelt, mint kellett volna, így már kalács lett belőle, amit nem is bántam. Hamar el is fogyott, és lett egy új receptem is!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...