Zserbókalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kováts Gáborné
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
88g finomliszt319 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
4g porcukor14 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
25g tej14 kcal
-
3g élesztő3 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
A tetejére
Összesen
1543
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
350g finomliszt1274 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g élesztő11 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
150g dió981 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
71 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
A tetejére
Összesen
6166
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
A tésztához
-
24.4g finomliszt89 kcal
-
3.8g tojás5 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
13.9g margarin100 kcal
-
7g tej4 kcal
-
0.7g élesztő1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez
-
10.4g dió68 kcal
-
10.4g porcukor40 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
10.4g sárgabaracklekvár29 kcal
A tetejére
-
7g vaj50 kcal
-
3.5g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
430
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 91.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 729.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 172.9 g
-
Cukor 87 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 47 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 571 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 349 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
1543
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 80.4 g
Zsír
-
Összesen 365.5 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 395 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2919.1 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 154 mg
-
Kálcium 469 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 587 mg
-
Foszfor 1456 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 691.5 g
-
Cukor 346 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 188 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2401 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 200 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 305 mg
-
Retinol - A vitamin: 2284 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1396 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
6166
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 14% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 203.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.1 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 159 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 97 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
430
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
15 dkg dió
-
15 dkg porcukor
-
1 ek napraforgó olaj
-
15 dkg sárgabaracklekvár
A tetejére
-
10 dkg vaj
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
10 dkg porcukor
Elkészítés
A tésztához
- Lisztben elkeverjük a sütõport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
- A tejben felolvasztjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
- Egynemû tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belõle. Az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszúrkáljuk.
- Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár), és rászórjuk a cukros dió felét.
- A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk, és betakarjuk vele az alsót, majd megszúrkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval.
- Ezután a 3. tésztával befedjük. 2-3 órán át kell keleszteni, az idő leteltével megszúrkáljuk, és sütni kezdjük.
- Sülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor), amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5878
- Feltöltés dátuma: 2010. december 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Kováts Gáborné
4 recept
Zserbónak indult, de mivel többet kelt, mint kellett volna, így már kalács lett belőle, amit nem is bántam. Hamar el is fogyott, és lett egy új receptem is!