Zserbó szilvalekvárral, mákkal töltve
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Mártika és Feri
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
125g finomliszt455 kcal
-
43g porcukor164 kcal
-
38g sertészsír338 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
6g élesztő7 kcal
-
19 kcal
-
38g tejföl74 kcal
A töltelékhez
-
75g mák394 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
50g szilvalekvár78 kcal
A tetejére
-
25g tortabevonó137 kcal
-
13g vaj90 kcal
Összesen
1919
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
170g porcukor658 kcal
-
150g sertészsír1353 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
150g tejföl297 kcal
A töltelékhez
-
300g mák1575 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g szilvalekvár310 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
7674
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
A tésztához
-
26.7g finomliszt97 kcal
-
9.1g porcukor35 kcal
-
8g sertészsír72 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
1.3g élesztő1 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
8g tejföl16 kcal
A töltelékhez
-
16g mák84 kcal
-
8g cukor31 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
10.7g szilvalekvár17 kcal
A tetejére
-
5.3g tortabevonó29 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
Összesen
409
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 30.7 g
Zsír
-
Összesen 96.4 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2559.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 1163 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 332 mg
-
Foszfor 916 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.5 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 63.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 48 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 149 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
1919
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 122.9 g
Zsír
-
Összesen 385.5 g
-
Telített zsírsav 134 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 116 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 109 g
-
Koleszterin 527 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10236.4 g
-
Cink 33 mg
-
Szelén 238 mg
-
Kálcium 4652 mg
-
Vas 45 mg
-
Magnézium 1330 mg
-
Foszfor 3663 mg
-
Nátrium 244 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 25 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 953.9 g
-
Cukor 403 mg
-
Élelmi rost 82 mg
VÍZ
-
Összesen 255.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 193 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 606 micro
-
Kolin: 342 mg
-
Retinol - A vitamin: 594 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 372 micro
Összesen
7674
kcal
- 7% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 15% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 20.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 545.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 248 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 13.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
409
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg finomliszt
-
17 dkg porcukor
-
15 dkg sertészsír
-
2.5 dkg élesztő
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl tejföl
A töltelékhez
A tetejére
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a meglangyosított tejfölben egy kevés cukorral felfuttatjuk.
- A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást.
- A tésztát jól összedolgozzuk, három egyenlő részre osztjuk, legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
- A töltelékhez a megdarált mákot kevés vízben megfőzzük (vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg), hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat.
- A három részre osztott tésztát kb. 25x35 cm nagyságú tepsi méretűre kinyújtjuk.
- Az első lapot a tepsibe helyezzük úgy, hogy ne érjen a tepsi széléig, mert kelésnél és a sülés során még jócskán terjeszkedik .
- Bekenjük szilvalekvárral és erre tesszük a mákos töltelék felét.
- Ráhelyezzük a második tésztalapot és ezt is megkenjük lekvárral.
- Végül a harmadik lappal beborítjuk.
- Langyos helyen egy órát kelesztjük, aztán a tetejét megszurkáljuk és közepes lángon kb. 30 perc alatt megsütjük.
- Amikor kihűlt, bevonjukcsokoládémázzal. Kis szeletekre vágjuk, mindig annyit, amennyit elfogyasztunk.
- Fóliába csomagolva sokáig eláll, ha nem esszük meg azonnal.
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 253
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 53116
- Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Mártika és Feri
107 recept
"A háromlapos süteményt a sűrű szilvalekvár és a mák harmonikus együttese teszi különlegessé". A recept 2008 szeptemberében megjelent a Vidék Íze újságban, a mellékelt fotóval.