r
Nosalty Logó

Zserbó Pancsika konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pancsika
Zserbó Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 1357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 10849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Összesen 385 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    68.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    750.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.8 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    359 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    146.7 g

Zsír

  • Összesen
    550.1 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    159 g
  • Koleszterin
    1485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6007.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1103 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    942 mg
  • Foszfor
    2739 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1406.2 g
  • Cukor
    775 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    547.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2875 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    861 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2816 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    675 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    844 micro
Összesen 10849 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 385 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Elkészítés

Tészta

  1. Tészta: az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a vajdarabkákkal elmorzsoljuk, a sóval, cukorral, tojássárgákkal, tojással, tejföllel, reszelt citromhéjjal, majd az élesztős tejjel összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát 2 órát pihentetjük, majd újból átgyúrjuk, és 4 db cipót formálunk belőle, ezek lesznek a lapok, amiket megtöltünk, és egymásra rakunk.
  2. Az első lapot kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe sodrófára feltekerve óvatosan belehelyezünk. Baracklekvárral megkenjük, cukrozott darált dióval megszórjuk. Kinyújtjuk a következő lapot is, óvatosan az előző lapra helyezzük, ezt is megkenjük lekvárral és dióval megszórjuk. A harmadik lappal is ugyanezt csináljuk, majd a negyedik lap lesz a teteje, melyet villával megszurkálunk.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük (kb. 200 fokra), majd 10 perc múlva mérsékeljük a hőmérsékletet, és 160 fokon sütjük tovább, míg zsemleszínű nem lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jól átsült-e.
  4. Kivesszük a süteményt, és hűlni hagyjuk, közben elkészítjük a csokoládémázat. A cukrot a kakaóporral szárazon elkeverjük, apránként hozzáöntjük a feketekávét, az egésznek tejföl sűrűségűnek kell lennie, majd takaréklángon 3-4 perc alatt, állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a vajat, és a kihűlt tésztára öntjük, vizes késsel szépen elkenjük rajta.
  5. A máz megszilárdulása után szeljük fel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2677
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbó Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Klasszikus recept alapján régóta készítem, sikere töretlen a családban, barátok között. A fotón versenytársával a Raffaello sütivel látható.:-)

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...