Zserbó Pancsika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Pancsika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
38g rétesliszt137 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
38g vaj269 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
4 kcal
-
19g tej11 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
Töltelék
Csokimáz
-
13g cukor48 kcal
-
14 kcal
-
6g vaj45 kcal
-
3g feketekávé0 kcal
Összesen
1357
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
300g rétesliszt1092 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
1g himalája só0 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
150g tej84 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g tejföl396 kcal
Töltelék
-
300g dió1962 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
500g sárgabaracklekvár1390 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Csokimáz
-
100g cukor387 kcal
-
114 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
24g feketekávé2 kcal
Összesen
10849
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tészta
-
10.7g rétesliszt39 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
10.7g vaj76 kcal
-
3.6g cukor14 kcal
-
0g himalája só0 kcal
-
1.1g friss élesztő1 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
2g tojás2 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
7.1g tejföl14 kcal
Töltelék
-
10.7g dió70 kcal
-
10.7g porcukor41 kcal
-
17.8g sárgabaracklekvár49 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
Csokimáz
-
3.6g cukor14 kcal
-
1.8g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
-
0.9g feketekávé0 kcal
Összesen
385
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 68.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 186 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 750.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 342 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.8 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 359 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 103 mg
-
Retinol - A vitamin: 352 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
1357
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 146.7 g
Zsír
-
Összesen 550.1 g
-
Telített zsírsav 227 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 128 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 159 g
-
Koleszterin 1485 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6007.2 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 289 mg
-
Kálcium 1103 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 942 mg
-
Foszfor 2739 mg
-
Nátrium 857 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 17 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1406.2 g
-
Cukor 775 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 547.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2875 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 861 micro
-
Kolin: 822 mg
-
Retinol - A vitamin: 2816 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 675 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 844 micro
Összesen
10849
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 19.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 213.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
385
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
30 dkg rétesliszt
-
30 dkg finomliszt
-
30 dkg vaj
-
10 dkg cukor
-
1 csipet himalája só
-
3 dkg friss élesztő
-
1.5 dl tej
-
2 db tojássárgája
-
1 db tojás
-
1 citromból nyert citromhéj
-
2 dl tejföl
Töltelék
-
30 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
Csokimáz
-
10 dkg cukor
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg vaj
-
3 ek feketekávé
Elkészítés
Tészta
- Tészta: az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A lisztet a vajdarabkákkal elmorzsoljuk, a sóval, cukorral, tojássárgákkal, tojással, tejföllel, reszelt citromhéjjal, majd az élesztős tejjel összedolgozzuk. Az összegyúrt tésztát 2 órát pihentetjük, majd újból átgyúrjuk, és 4 db cipót formálunk belőle, ezek lesznek a lapok, amiket megtöltünk, és egymásra rakunk.
- Az első lapot kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe sodrófára feltekerve óvatosan belehelyezünk. Baracklekvárral megkenjük, cukrozott darált dióval megszórjuk. Kinyújtjuk a következő lapot is, óvatosan az előző lapra helyezzük, ezt is megkenjük lekvárral és dióval megszórjuk. A harmadik lappal is ugyanezt csináljuk, majd a negyedik lap lesz a teteje, melyet villával megszurkálunk.
- Előmelegített sütőbe tesszük (kb. 200 fokra), majd 10 perc múlva mérsékeljük a hőmérsékletet, és 160 fokon sütjük tovább, míg zsemleszínű nem lesz a teteje. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy jól átsült-e.
- Kivesszük a süteményt, és hűlni hagyjuk, közben elkészítjük a csokoládémázat. A cukrot a kakaóporral szárazon elkeverjük, apránként hozzáöntjük a feketekávét, az egésznek tejföl sűrűségűnek kell lennie, majd takaréklángon 3-4 perc alatt, állandó keverés mellett felfőzzük. Beletesszük a vajat, és a kihűlt tésztára öntjük, vizes késsel szépen elkenjük rajta.
- A máz megszilárdulása után szeljük fel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 5
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2677
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Pancsika
101 recept
Klasszikus recept alapján régóta készítem, sikere töretlen a családban, barátok között. A fotón versenytársával a Raffaello sütivel látható.:-)