Zserbó huzsi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
huzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g tej7 kcal
-
3g élesztő3 kcal
A töltelékhez
A csokimázhoz
-
8g tortabevonó46 kcal
-
8g margarin60 kcal
Összesen
897
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
500g finomliszt1820 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g tej84 kcal
-
30g élesztő32 kcal
A töltelékhez
-
500g dió3270 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
150g sütő rum347 kcal
-
300g sárgabaracklekvár834 kcal
A csokimázhoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
100g margarin717 kcal
Összesen
10739
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához
-
19.8g finomliszt72 kcal
-
9.9g margarin71 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
1.2g élesztő1 kcal
A töltelékhez
-
19.8g dió129 kcal
-
9.9g cukor38 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
5.9g sütő rum14 kcal
-
11.9g sárgabaracklekvár33 kcal
A csokimázhoz
-
4g tortabevonó22 kcal
-
4g margarin28 kcal
Összesen
424
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 481.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 246 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.5 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 259 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 243 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 185 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
897
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.6 g
Zsír
-
Összesen 662.3 g
-
Telített zsírsav 109 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 196 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 327 g
-
Koleszterin 548 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5782.2 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 252 mg
-
Kálcium 952 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 1098 mg
-
Foszfor 2946 mg
-
Nátrium 441 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1013.7 g
-
Cukor 495 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 461.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3106 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 38 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 349 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 960 micro
-
Kolin: 758 mg
-
Retinol - A vitamin: 2920 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 2221 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 896 micro
Összesen
10739
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.1 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
424
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
-
25 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 dl sütő rum
-
300 g sárgabaracklekvár
A csokimázhoz
-
10 dkg margarin
Elkészítés
A tésztához
- A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, azalatt a lisztet a margarinnal jól összedörzsöljük.
- Hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját és 1 egész tojást, végül a felfuttatott élesztőt is.
- Ha mindezeket jól összegyúrjuk, 4 egyforma cipóra osztjuk.
- Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, baracklekvárral megkenjük, és a 3 felé osztott diós töltelékkel egyenletesen meghintjük, majd meglocsoljuk 0,5 dl rummal.
- Rátesszük a második kinyújtott lapot, és úgy járunk el vele, mint az elsőnél. A harmadik lapnál szintén ez a a folyamat.
- Végül a negyedik lapot ráhelyezzük, picit megnyomkodjuk a lapokat, hogy a töltelék sütés után ne hulljon szét, és villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben a lap ne puposodjon fel. Aztán 1 órát hagyjuk kelni.
- Az egy óra leteltével sütőbe tesszük, és megsütjük. Félidőben érdemes megfordítani.
- Ha kihűlt, a tetejére az elkészített csokimázt rátesszük, melynek elkészítési módját megtalálhatjuk minden egyes tortabevonó leírásában, de én gőz fölött készítem.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11318
- Feltöltés dátuma: 2011. november 29.
Ajánló
Ajánlott hozzá egy erős kéz, nekem mindig elfárad a csuklóm a tészta meggyúrása után, aztán kicsit nehézkes mindig a tepsi formájára kinyújtani, de hidd el a végeredmény miatt megéri. Csodás ez a süti, és mint láthatjátok a képen is, ez 4 lapos, tehát 3 rész dió, amivel még finomabb és ízletesebb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
huzsi
26 recept
Ez a család kedvenc sütije, a párom ezt kért névnapjára, semmi mást. Egy tepsivel pillanatok alatt elfogyott. Próbáld ki, hidd el megéri!