r
Nosalty Logó

Zserbó huzsi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
huzsi
Zserbó huzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 10739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Összesen 424 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    481.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 897 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.6 g

Zsír

  • Összesen
    662.3 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    196 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    327 g
  • Koleszterin
    548 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5782.2 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1098 mg
  • Foszfor
    2946 mg
  • Nátrium
    441 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1013.7 g
  • Cukor
    495 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    960 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2920 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2221 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    896 micro
Összesen 10739 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 424 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, azalatt a lisztet a margarinnal jól összedörzsöljük.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, 2 tojássárgáját és 1 egész tojást, végül a felfuttatott élesztőt is.
  3. Ha mindezeket jól összegyúrjuk, 4 egyforma cipóra osztjuk.
  4. Az első lapot kinyújtjuk, zsírozott tepsibe tesszük, baracklekvárral megkenjük, és a 3 felé osztott diós töltelékkel egyenletesen meghintjük, majd meglocsoljuk 0,5 dl rummal.
  5. Rátesszük a második kinyújtott lapot, és úgy járunk el vele, mint az elsőnél. A harmadik lapnál szintén ez a a folyamat.
  6. Végül a negyedik lapot ráhelyezzük, picit megnyomkodjuk a lapokat, hogy a töltelék sütés után ne hulljon szét, és villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben a lap ne puposodjon fel. Aztán 1 órát hagyjuk kelni.
  7. Az egy óra leteltével sütőbe tesszük, és megsütjük. Félidőben érdemes megfordítani.
  8. Ha kihűlt, a tetejére az elkészített csokimázt rátesszük, melynek elkészítési módját megtalálhatjuk minden egyes tortabevonó leírásában, de én gőz fölött készítem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 11349
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

Ajánlott hozzá egy erős kéz, nekem mindig elfárad a csuklóm a tészta meggyúrása után, aztán kicsit nehézkes mindig a tepsi formájára kinyújtani, de hidd el a végeredmény miatt megéri. Csodás ez a süti, és mint láthatjátok a képen is, ez 4 lapos, tehát 3 rész dió, amivel még finomabb és ízletesebb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a család kedvenc sütije, a párom ezt kért névnapjára, semmi mást. Egy tepsivel pillanatok alatt elfogyott. Próbáld ki, hidd el megéri!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...