r
Nosalty Logó

Zserbó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Zserbó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A csokoládémázhoz:

Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A csokoládémázhoz:

Összesen 7446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A csokoládémázhoz:

Összesen 397 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 1243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    94.4 g

Zsír

  • Összesen
    379.3 g
  • Telített zsírsav
    146 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3589.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    963.3 g
  • Cukor
    545 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    378 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 7446 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 397 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A csokoládémázhoz:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfutatjuk.
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a sütőport, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Meleg helyen kb. 60 percet kelesztjük.

A töltelékhez:

  1. A töltelékhez a diót elkeverjük a cukorral.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, és mindegyik cipót téglalap alakúra kb. 20x30 cm nyújtjuk.
  3. Egy lapot egy vajjal kikent tepsibe rakunk, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros-dió 1/3-ával, tovább folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak, tésztával fejezzük be.
  4. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, az utolsó 15 percre takarjuk le a tésztát pergamenpapírral.

A csokoládémázhoz:

  1. A mázhoz a cukrot a kakaóval és 50 ml vízzel állandó keverés közben sűrűre főzzük, hozzákeverjük a vajat, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 4818
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az örök klasszikus.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A csokoládémázhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...