Zserbó
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
63g finomliszt228 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g tej9 kcal
-
2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez:
A csokoládémázhoz:
Összesen
1243
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
375g finomliszt1365 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g tej56 kcal
-
10g friss élesztő11 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A töltelékhez:
-
250g dió1635 kcal
-
125g cukor484 kcal
-
450g sárgabaracklekvár1251 kcal
A csokoládémázhoz:
Összesen
7446
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához:
-
20g finomliszt73 kcal
-
2.9g tojás4 kcal
-
2.7g cukor10 kcal
-
10.7g vaj76 kcal
-
5.3g tej3 kcal
-
0.5g friss élesztő1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A töltelékhez:
A csokoládémázhoz:
-
7.5g cukor29 kcal
-
1.1g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.7g vaj19 kcal
-
2.7g víz0 kcal
Összesen
397
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 63.2 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 598.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 102 mg
-
Foszfor 290 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 160.5 g
-
Cukor 91 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 54.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 298 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 85 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 292 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
1243
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 94.4 g
Zsír
-
Összesen 379.3 g
-
Telített zsírsav 146 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 128 g
-
Koleszterin 718 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3589.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 171 mg
-
Kálcium 661 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 611 mg
-
Foszfor 1741 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 963.3 g
-
Cukor 545 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 326.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1790 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 507 micro
-
Kolin: 378 mg
-
Retinol - A vitamin: 1755 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 425 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 341 micro
Összesen
7446
kcal
- 5% Fehérje
- 55% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 17.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
397
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
375 g finomliszt
-
1 db tojás
-
50 g cukor
-
200 g vaj
-
100 ml tej
-
10 g friss élesztő
-
0.3 tk sütőpor
A töltelékhez:
-
125 g cukor
-
450 g sárgabaracklekvár
A csokoládémázhoz:
-
140 g cukor
-
20 g cukrozatlan kakaópor
-
50 g vaj
-
50 ml víz
Elkészítés
A tésztához:
- Az élesztőt a langyos tejben egy kevés cukorral felfutatjuk.
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a maradék cukrot, a tojást és a sütőport, és sima tésztává gyúrjuk.
- Meleg helyen kb. 60 percet kelesztjük.
A töltelékhez:
- A töltelékhez a diót elkeverjük a cukorral.
- A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, cipókká formáljuk, és mindegyik cipót téglalap alakúra kb. 20x30 cm nyújtjuk.
- Egy lapot egy vajjal kikent tepsibe rakunk, megkenjük a lekvár 1/3-ával, és megszórjuk a cukros-dió 1/3-ával, tovább folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak, tésztával fejezzük be.
- 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 35-40 percig sütjük. Ha nagyon barnulna, az utolsó 15 percre takarjuk le a tésztát pergamenpapírral.
A csokoládémázhoz:
- A mázhoz a cukrot a kakaóval és 50 ml vízzel állandó keverés közben sűrűre főzzük, hozzákeverjük a vajat, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30x6
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 120
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 4818
- Feltöltés dátuma: 2020. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
Az örök klasszikus.