r
Nosalty Logó

Zsályás sertésmáj és zelleres krumplipüré

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zsályás sertésmáj és zelleres krumplipüré
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A májhoz

A krumplipüréhez

735
Kalória
36.6g
Fehérje
85.2g
Szénhidrátok
21.2g
Zsír
510.3g
Víz
387.3g
Koleszterin
8.5g
Rost
11.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A krumplipüréhez

Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A krumplipüréhez

Összesen 1468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A májhoz

A krumplipüréhez

Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    387 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2474.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    614 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    510.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8161 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 735 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    42.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    775 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4948.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1228 mg
  • Nátrium
    3057 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    170.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1020.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16323 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    665 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 1468 kcal
  • 6% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1054 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1054 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

A májhoz

  1. Tegyünk egy serpenyőbe 2-3 ek olajat, s adjuk hozzá a félbevágott gyöngyhagymákat és a félbe vágott vöröshagymát, majd közepes lángon kb. 15 perc alatt karamellizáljuk meg, hogy a belseje puha legyen.
  2. Ez idő alatt a lisztet, sót és őrölt borsot keverjük össze, s a kb. 1 cm vastagra vágott májszeleteket alaposan forgassuk meg benne.
  3. Ha a hagyma elkészült, tegyünk hőálló jénaiba, s tegyük rá a tetejét. Kb. újabb 2-3 ek olajat adjunk az előzőhöz, vegyük fel a lángot, s tegyük a forró olajba a májszeleteket és a zsályát. Mindkét oldalát süssük 1-1 percig, majd azt is szedjük ki a jénaiba, a hagymákhoz.
  4. Ekkor a zsályás olajat öntsük fel a borral és a balzsamecettel, s gyöngyözve főzzük addig, amíg kb. a felére csökken, s besűrűsödik. Ekkor tegyük vissza a májat, s locsoljuk meg minden oldalát szafttal. Zelleres, krémes krumplipürével tálaljuk.
  5. A megtisztított krumplit és a zellergumót egy fazékba tesszük, bőven megsózzuk, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Feltesszük főzni. Amikor mindkettő megpuhult, leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, s ha kell még sót, s kézi robotképpel krémes krumplipürét készítünk belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

A babonát már mindannyian ismerjük, miszerint újév környékén se szárnyast, se halat, mert az egyik elkaparja a szerencsénket és a pénzünket az újévre, a másik pedig elúszik vele.  Marad a jó, öreg sertés, aki kitúrja nekünk a jövő év minden pénzét és szerencséjét. De miért kellene mindig a húsát ennünk, amikor annyi finom része van még... Például a mája.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!