Zöldségleves sonkás galuskával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gizi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
50g gomba11 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
18 kcal
Sonkás galuska
-
25g főtt sonka35 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g petrezselyem1 kcal
Összesen
285
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
200g gomba43 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
10g mustár6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
71 kcal
Sonkás galuska
-
100g főtt sonka140 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
1129
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
Leves
-
19.3g gomba4 kcal
-
15.5g sárgarépa6 kcal
-
8.7g fehérrépa6 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
19.3g tejföl38 kcal
-
1g mustár1 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
Sonkás galuska
-
9.7g főtt sonka14 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
4.8g vöröshagyma2 kcal
-
5.3g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g petrezselyem0 kcal
Összesen
111
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 15.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 171 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 385 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3039 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 244 micro
Összesen
285
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.9 g
Zsír
-
Összesen 61.7 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 298 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1565.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 68 mg
-
Kálcium 363 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 640 mg
-
Nátrium 366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 683.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1540 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 139 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 197 micro
-
Kolin: 244 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12157 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 978 micro
Összesen
1129
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 149 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 479 micro
-
β-karotin 1176 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Leves
-
20 dkg gomba
-
2 db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
1 db vöröshagyma
-
2 teáskanál ételízesítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 dl tejföl
-
1 ek mustár
-
0.5 csapott ek finomliszt
-
1 ek napraforgó olaj
Sonkás galuska
-
4 ek finomliszt
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 db tojás
-
1 csipet só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
Leves
- A sárgarépát, a fehérrépát, és a gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra.
- Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk üvegesre.
- Ezután adjuk hozzá a feldarabolt sárgarépát és a petrezselyemgyökeret, és félig lefedve pároljuk pár percig.
- Ezután adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg az ételízesítővel, majd pároljuk még pár percig. Végül öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje, majd főzzük puhára a zöldségeket.
- Egy tálkába tegyük bele a tejfölt, a mustárt, és a lisztet, majd keverjük simára. Ezután adjunk hozzá egy merőkanál levest, majd keverjük alaposan össze.
- A forrásban lévő levesbe, állandó keverés mellett, csorgassuk bele a tejfölös keveréket, majd szintén forraljuk fel. Ezután kanállal szaggassuk bele az előzőleg elkészített sonkagaluskát.
- Tálalás előtt merjük a levest tányérba, majd szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
Sonkás galuska
- A galuskához a sonkát és a vöröshagymát botmixerrel pépesítsük. (v. daráljuk le)
- Ezután adjuk hozzá a liszthez, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, majd keverjük össze.
- Ezután adjuk hozzá az egész tojást, majd keverjük össze, hogy egy könnyen szaggatható galuskatésztát kapjunk. (ha szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk hozzá)
- A forrásban lévő levesbe, kanállal szaggassunk kisebb galuskákat, majd várjuk meg még feljönnek a leves tetejére. Ekkor vegyük kisebbre a lángot, és főzzük pár percig, majd vegyük le a tűzről.
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4307
- Feltöltés dátuma: 2022. április 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
Gizi
382 recept