r
Nosalty Logó

Zöldséges tökös galuska

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Zöldséges tökös galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldség

Galuska

Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldség

Galuska

Összesen 1753 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Zöldség

Galuska

Összesen 91 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    203 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1251 micro
  • β-karotin
    3556 micro
  • β-crypt
    123 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1633 micro
Összesen 438 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    812 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    299.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    408 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    5005 micro
  • β-karotin
    14226 micro
  • β-crypt
    492 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6531 micro
Összesen 1753 kcal
  • 3% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Zöldség

  1. Az olajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát, zöldséget, karalábét, zöld paprikát és fedő alatt tovább pároljuk.
  2. Ha roppanós puha, rárakjuk a felkockázott patisszont és a spárgatököt, rövid ideig együtt pároljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

Galuska

  1. Miközben pároljuk a zöldségeket, elkészítjük a galuskát. A vizet feltesszük főni és megsózzuk. Egy tálba öntünk 1 dl hideg vizet, beleütjük a tojást, csipet sót adunk hozzá és villával felverjük. Beleszórjuk a lisztet, összekeverjük, de nem dolgozzuk ki nagyon, mert akkor kemény lesz a galuska. Egy lágy tésztát kell kaptunk. A forrásban lévő vízbe szaggatjuk, ha feljön a víz tetejére, akkor elkészült a galuska.
  2. A megfőtt galuskát leszűrjük és a megpárolt tökös zöldségekkel összekeverjük. Forrón tálaljuk
  • Receptkönyvben: 4
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 496
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges tökös galuska
Szekeres Lajosné Klári 122 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...