r
Nosalty Logó

Zöldséges-tofus gombóc paradicsommártással

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
i_3_14
Zöldséges-tofus gombóc paradicsommártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombócok

Paradicsommártás

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombócok

Paradicsommártás

Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Gombócok

Paradicsommártás

Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1456.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    140.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1877 micro
  • β-karotin
    5186 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    3452 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5827 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    1256 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    3444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2062 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7508 micro
  • β-karotin
    20743 micro
  • β-crypt
    496 micro
  • Likopin
    13809 micro
  • Lut-zea
    3312 micro
Összesen 955 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    683.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    880 micro
  • β-karotin
    2432 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    1619 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Gombócok

Paradicsommártás

Elkészítés

Gombócok

  1. A hozzávalókat a kukoricadara kivételével aprítógépbe tesszük, és sima masszává aprítjuk.
  2. Állni hagyjuk, és leöntjük a fölösleges folyadékot róla, majd belekeverünk 2-3 evőkanál kukoricadarát.
  3. Lefedve hűtőbe tesszük legalább 2 órára, de akár egy éjszakára is. A kukoricadara felszívja a fölösleges nedvességet.
  4. A masszából később gombócokat formázunk, és beleforgatjuk a maradék darába. Egy jénai edényben egy rétegben elhelyezzük.

Paradicsommártás

  1. Az olívaolajon kissé megpároljuk a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a sűrített paradicsomot, ízesítjük, felöntjük vízzel, és összeforraljuk. Az átlagosnál sokkal hígabbra hagyjuk.
  2. A paradicsomszószt ráöntjük a gombócokra, betesszük a sütőbe, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1410
  • Feltöltés dátuma: 2016. május 13.

Receptkategóriák

Lúgosító receptes szakácskönyvemben találtam egy hasonló receptet, de változtattam az alapanyagokon és a mennyiségeken annak függvényében, mit találtam a hűtőben... Finom lett. És nem utolsósorban egészséges is....

Hozzávalók

Gombócok

Paradicsommártás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...