r
Nosalty Logó

Zöldséges spagetti baconnel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges spagetti baconnel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1550.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    469 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1127 micro
  • β-crypt
    237 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 788 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6202.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    380 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    2839 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.5 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    1460.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    452 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1460 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    4509 micro
  • β-crypt
    949 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    938 micro
Összesen 3152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    2435 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkockázunk minden hozzávalót, így csak gyorsan egymás után tehetjük őket az ételhez.
  2. A vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük, és a gombát is hozzáadjuk.
  3. 20 perc alatt összeforraljuk, és már fogyaszthatjuk is.
  4. A baconszalonnát külön egy serpenyőben felkockázva megpirítjuk, és hozzáadjuk a kész szószhoz. Spagetti tésztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 973
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel tipikusan a leggyorsabban elkészíthető ételek egyike, mire kifő a tészta, már az alap is elkészül hozzá. Bármilyen paradicsom alkalmas, lehet konzerv vagy házi készítésű, a lényeg, hogy a végeredményünk sűrű legyen, mint egy bolognainál. A tésztavízhez is használok sót és olajat, azért írtam 1 dl-t a hozzávalókhoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...