r
Nosalty Logó

Zöldséges spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zöldséges spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3211.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    684 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    645 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    190 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    2347 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 744 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    149.1 g

Zsír

  • Összesen
    69.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12844.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    2734 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    2580 mg
  • Nátrium
    6647 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    760 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1310 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1376 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    402 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    9388 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    4543 micro
Összesen 2976 kcal
  • 11% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    764.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    2480 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk, és fél centis karikára vágjuk, majd alaposan sózzuk és félretesszük kb 15 percre, hogy kiadja a kesernyés levét (ha kemény a héja a cukkininek, akkor karikázás előtt meghámozzuk). Ezután papírtörlővel leitatjuk a kicsorgott levet és felkockázzuk.
  2. Atésztát kifőzzük.
  3. Ahagymát aprítjuk, majd az olajon megfuttajuk.
  4. A többi zöldséget is tisztítjuk, és kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk és fél deci vizet aláöntve fedő alatt pároljuk kb 10 percig. (Érdemes villával vagy kóstolással ellenőrizni az állagát, akkor jó, ha a répa már nem ropog.)
  5. A paradicsompürét is a párolt zöldséghez keverjük, csipet oregánóval, és bazsalikommal megszórjuk, hozzáöntjük a tejet, majd ha szükséges utánsózzuk. 10 percig alacsony lángon, fedő alatt főzzük tovább.
  6. Atésztát szűrjük, és még melegen ráöntjük a szószt.
  7. Ízlés szerint parmezánnal, mozzarellával vagy akár trappistával szórjuk, meghintjük bazsalikommal.
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 16361
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a hőségriadó alatt találtam ki, szétnéztem a hűtőben, maradék után kutatva, hiszen nem volt kedvem kimozdulni és vásárolgatni. Szerencsére találtam pár szál répát, egy reggeliről maradt paprikát és néhány gombát.. Plusz a cukkinit, amit már hetek óta csak kerülgettem a boltban, hiszen csak a borzalmas, keserű, grillezett zöldség próbálkozásaimra emlékeztetett, abból az időből, mikor még nem tudtam hogy ezt a növénykét előbb sózni kell, és csak aztán felhasználni... Tehát úgy gondoltam, hogyha mindezek jól megférnek egymás mellett a bolti szószokban, akkor miért ne próbálkozhatnék velük otthon? Nem mellesleg aprítás közben kikalkuláltam, hogy ezekből a friss zöldségekből olcsóbban tudok szószt csinálni, mint amennyiért sok-sok utaztatás és energiafecsérlés után az áruházban megvásárolom... Szerencsére annyira jól sikerült, hogy ezt választottam első NoSalty receptemnek . Könnyű, gyors és finom. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...