Zöldséges spagetti
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
125g spagetti tészta464 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
30g cukkini5 kcal
-
6 kcal
-
13g csiperkegomba3 kcal
-
50g póréhagyma13 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
18 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
500g spagetti tészta1855 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
25 kcal
-
50g csiperkegomba11 kcal
-
200g póréhagyma54 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
72 kcal
-
100g tej56 kcal
-
7g só0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
200g parmezán sajt784 kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
29.7g spagetti tészta110 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
7.1g cukkini1 kcal
-
1 kcal
-
1 kcal
-
11.9g póréhagyma3 kcal
-
4.8g sárgarépa2 kcal
-
17.8g passzírozott paradicsom4 kcal
-
5.9g tej3 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0 kcal
-
11.9g parmezán sajt47 kcal
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3211.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 92 mg
-
Kálcium 684 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 645 mg
-
Nátrium 1662 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 190 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 344 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 624 micro
-
β-karotin 2347 micro
-
β-crypt 118 micro
-
Likopin 10421 micro
-
Lut-zea 1136 micro
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 149.1 g
Zsír
-
Összesen 69.7 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12844.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 369 mg
-
Kálcium 2734 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 468 mg
-
Foszfor 2580 mg
-
Nátrium 6647 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 429.8 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 760 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1310 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 178 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1376 micro
-
Kolin: 175 mg
-
Retinol - A vitamin: 402 micro
-
α-karotin 2494 micro
-
β-karotin 9388 micro
-
β-crypt 472 micro
-
Likopin 41686 micro
-
Lut-zea 4543 micro
- 11% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 764.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 395 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 45.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 82 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 148 micro
-
β-karotin 558 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 2480 micro
-
Lut-zea 270 micro
Hozzávalók
-
50 dkg spagetti tészta
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 db piros kaliforniai paprika
-
5 dkg csiperkegomba
-
1 db sárgarépa
-
1 dl tej
-
1 tk só
-
1 tk bazsalikom
-
1 csipet oregánó
-
1 csipet négyszínű bors
Elkészítés
- A cukkinit megmossuk, és fél centis karikára vágjuk, majd alaposan sózzuk és félretesszük kb 15 percre, hogy kiadja a kesernyés levét (ha kemény a héja a cukkininek, akkor karikázás előtt meghámozzuk). Ezután papírtörlővel leitatjuk a kicsorgott levet és felkockázzuk.
- Atésztát kifőzzük.
- Ahagymát aprítjuk, majd az olajon megfuttajuk.
- A többi zöldséget is tisztítjuk, és kockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk és fél deci vizet aláöntve fedő alatt pároljuk kb 10 percig. (Érdemes villával vagy kóstolással ellenőrizni az állagát, akkor jó, ha a répa már nem ropog.)
- A paradicsompürét is a párolt zöldséghez keverjük, csipet oregánóval, és bazsalikommal megszórjuk, hozzáöntjük a tejet, majd ha szükséges utánsózzuk. 10 percig alacsony lángon, fedő alatt főzzük tovább.
- Atésztát szűrjük, és még melegen ráöntjük a szószt.
- Ízlés szerint parmezánnal, mozzarellával vagy akár trappistával szórjuk, meghintjük bazsalikommal.
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 16411
- Feltöltés dátuma: 2010. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Ezt a receptet a hőségriadó alatt találtam ki, szétnéztem a hűtőben, maradék után kutatva, hiszen nem volt kedvem kimozdulni és vásárolgatni. Szerencsére találtam pár szál répát, egy reggeliről maradt paprikát és néhány gombát.. Plusz a cukkinit, amit már hetek óta csak kerülgettem a boltban, hiszen csak a borzalmas, keserű, grillezett zöldség próbálkozásaimra emlékeztetett, abból az időből, mikor még nem tudtam hogy ezt a növénykét előbb sózni kell, és csak aztán felhasználni... Tehát úgy gondoltam, hogyha mindezek jól megférnek egymás mellett a bolti szószokban, akkor miért ne próbálkozhatnék velük otthon? Nem mellesleg aprítás közben kikalkuláltam, hogy ezekből a friss zöldségekből olcsóbban tudok szószt csinálni, mint amennyiért sok-sok utaztatás és energiafecsérlés után az áruházban megvásárolom... Szerencsére annyira jól sikerült, hogy ezt választottam első NoSalty receptemnek . Könnyű, gyors és finom. Jó étvágyat hozzá!