Zöldséges-sajtos quiche
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
42g finomliszt152 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
2g tej1 kcal
A töltelékhez (amit most én használtam)
-
6g kockasajt19 kcal
-
40g kápia paprika9 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
4g petrezselyem1 kcal
Összesen
479
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g vaj1076 kcal
-
7g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
10g tej6 kcal
A töltelékhez (amit most én használtam)
-
34g kockasajt114 kcal
-
240g kápia paprika51 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
23g petrezselyem8 kcal
Összesen
2868
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
21.4g finomliszt78 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
12.8g vaj92 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.9g tej0 kcal
A töltelékhez (amit most én használtam)
-
2.9g kockasajt10 kcal
-
20.5g kápia paprika4 kcal
-
7.7g vöröshagyma3 kcal
-
1.4g olívaolaj12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
4.7g tojás6 kcal
-
3.4g tojássárgája11 kcal
-
17.1g főzőtejszín22 kcal
-
1.9g petrezselyem1 kcal
Összesen
245
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 32 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 198 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1657.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 1374 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 97.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 322 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 775 micro
-
β-crypt 164 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 387 micro
Összesen
479
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 57 g
Zsír
-
Összesen 191.8 g
-
Telített zsírsav 104 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 1187 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9943.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 932 mg
-
Nátrium 8244 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 584 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1931 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 289 mg
-
D vitamin: 171 micro
-
K vitamin: 403 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 320 micro
-
Kolin: 723 mg
-
Retinol - A vitamin: 1500 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 4650 micro
-
β-crypt 986 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2324 micro
Összesen
2868
kcal
- 6% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 54% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 705 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 165 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 128 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 398 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
250 g finomliszt
-
1 db tojás
-
1 tk só
-
1 csipet cukor
A töltelékhez (amit most én használtam)
-
2 db kockasajt
-
2 db kápia paprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
2 dl főzőtejszín
Elkészítés
A tésztához
- A tésztát a szokásos módon begyúrjuk. Egy tálban a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a sót, cukrot, majd a tojással nem túl kemény, de nem túl lágy tésztát gyúrunk. Ha kell, adunk hozzá egy kis joghurtot. Kb. fél órára betesszük a hűtőbe pihenni.
- A hűtőből kivéve, lisztezett felületen nagyon vékonyra, kb. 2 mm vastagra nyújtjuk a tésztát. Ezzel egy időben előmelegítjük a sütőt 190°C-ra. A tésztából kiszaggatunk akkora darabokat, amelyek pont beleillenek a piteformáinkba. Az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt vakra sütjük. (Annak, aki még nem találkozott ezzel a kifejezéssel, a vakra sütés vagy más néven elősütés azt jelenti, hogy a kinyújtott tésztánkra, miután belehelyezzük a sütőformánkba, sütőpapírt, majd sütőbabot helyezünk, és azzal együtt sütjük ki. Ez azt a célt szolgálja, hogy sütés közben a tészta közepe ne hólyagosodjon, puklisodjon fel.)
- Amíg a tészta a sütőben van, előkészítjük a tölteléket. Ehhez a megpucolt és apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát és puhára pároljuk őket. Egy másik edényben a tojást elkeverjük a tejszínnel és a sajttal, sózzuk, borsozzuk, szerecsendiót szórunk bele, majd hozzákeverjük a zöldségekhez.
- A majdnem teljesen megsült kosárkáinkat megtöltjük a tejszínes, tojásos, zöldséges töltelékkel, majd visszahelyezzük a sütőbe és újabb kb. 15 perc alatt szépen megsütjük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 10
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 200
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 11794
- Feltöltés dátuma: 2012. december 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Szombaton reggelire dobtam össze ezt a három quiche-t, hiszen fel kellett avassam az újonnan beszerzett mini szilikonos piteformáimat. A tészta alapjához a francia tésztamester, Michael Roux Tésztavarázs című könyvében található receptjét használtam. A lenti mennyiséget én feleztem, így lett elég 3 db pitéhez. A lenti adagokat kb. 6 db 10 cm-es kis pitéhez írtam.