r
Nosalty Logó

Zöldséges-sajtos béles

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Zöldséges-sajtos béles
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1998 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 208 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1122.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    292 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    499 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    181 micro
  • α-karotin
    1240 micro
  • β-karotin
    3203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    581 micro
Összesen 500 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4489.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    1941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1996 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    723 micro
  • α-karotin
    4959 micro
  • β-karotin
    12814 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2323 micro
Összesen 1998 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    468.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    517 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A répát megházmozzuk és lereszeljük. Mindkettőt az olajon megpároljuk, sóval és a mustárral ízesítjük, majd félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
  2. A sütőt előmelegítjük. A lisztet, sütőport, sót és vajat összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és a tejet, majd tésztává gyúrjuk.
  3. Meglisztezett gyúródeszkára tesszük és kb. 20x45 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. A tölteléket hosszanti irányban a tészta közepére halmozzuk. A két végét ráhajtjuk, majd a tésztát összetekerjük. A tekercset úgy fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsire, hogy a hajtás alul legyen.
  5. Simára kevert tojássárgájával megkenjük és megszórjuk szezámmaggal. A sütő középső rácsára tolva megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5908
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már régóta szemeztem ezzel a bélessel itthoni receptgyűjteményemből, és egyik hétvégén rá is került a sor, hogy elkészítsem. Ez ugyan eredetileg előétel, én mégis főételnek szántam. Úgyhogy bepácoltam pár szelet csirkemellet borssal, mustárral és egyéb fűszerekkel, serpenyőben kisütöttem őket és köretként adtam hozzájuk. Az ötlet jónak bizonyult, telezabáltuk magunkat. :D Egyszerű elkészíteni és önmagában is nagyon finom! :)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...