Zöldséges-sajtos béles
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Samiya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
25g tej14 kcal
-
10g tojásfehérje5 kcal
A töltelékhez
-
50g póréhagyma13 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
1g só0 kcal
-
18 kcal
A tetejére
-
5g tojássárgája16 kcal
-
2g szezámmag10 kcal
Összesen
500
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
100g tej56 kcal
-
40g tojásfehérje21 kcal
A töltelékhez
-
200g póréhagyma54 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
2g só0 kcal
-
71 kcal
A tetejére
-
20g tojássárgája64 kcal
-
7g szezámmag40 kcal
Összesen
1998
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
26.1g finomliszt95 kcal
-
5.2g vaj37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
10.4g tej6 kcal
-
4.2g tojásfehérje2 kcal
A töltelékhez
-
20.9g póréhagyma6 kcal
-
16.7g sárgarépa6 kcal
-
10.4g sajt37 kcal
-
2.1g mustár1 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
A tetejére
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.7g szezámmag4 kcal
Összesen
208
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.3 g
Zsír
-
Összesen 22.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 292 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 268 mg
-
Nátrium 485 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 86.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 181 micro
-
α-karotin 1240 micro
-
β-karotin 3203 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
500
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4489.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 1170 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 1071 mg
-
Nátrium 1941 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 225.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 344.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1996 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 68 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 242 mg
-
Retinol - A vitamin: 723 micro
-
α-karotin 4959 micro
-
β-karotin 12814 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 2323 micro
Összesen
1998
kcal
- 9% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 468.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 202 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 517 micro
-
β-karotin 1336 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 242 micro
Összesen
208
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
2 csipet só
-
1 kk sütőpor
-
1 dl tej
-
1 db tojásfehérje
A töltelékhez
-
1 db póréhagyma
-
2 db sárgarépa
-
2 ek mustár
-
0.5 kk só
-
1 ek napraforgó olaj
A tetejére
-
1 db tojássárgája
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
A tésztához
- A póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A répát megházmozzuk és lereszeljük. Mindkettőt az olajon megpároljuk, sóval és a mustárral ízesítjük, majd félretesszük hűlni. Ha kihűlt, hozzáadjuk a reszelt sajtot is.
- A sütőt előmelegítjük. A lisztet, sütőport, sót és vajat összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és a tejet, majd tésztává gyúrjuk.
- Meglisztezett gyúródeszkára tesszük és kb. 20x45 cm-es téglalappá nyújtjuk.
- A tölteléket hosszanti irányban a tészta közepére halmozzuk. A két végét ráhajtjuk, majd a tésztát összetekerjük. A tekercset úgy fektetjük egy sütőpapírral bélelt tepsire, hogy a hajtás alul legyen.
- Simára kevert tojássárgájával megkenjük és megszórjuk szezámmaggal. A sütő középső rácsára tolva megsütjük.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 107
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5908
- Feltöltés dátuma: 2012. május 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Samiya
66 recept
Már régóta szemeztem ezzel a bélessel itthoni receptgyűjteményemből, és egyik hétvégén rá is került a sor, hogy elkészítsem. Ez ugyan eredetileg előétel, én mégis főételnek szántam. Úgyhogy bepácoltam pár szelet csirkemellet borssal, mustárral és egyéb fűszerekkel, serpenyőben kisütöttem őket és köretként adtam hozzájuk. Az ötlet jónak bizonyult, telezabáltuk magunkat. :D Egyszerű elkészíteni és önmagában is nagyon finom! :)