r
Nosalty Logó

Zöldséges-ricottás pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
wannaBaker - Vera
Zöldséges-ricottás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Összesen 767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Összesen 3065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Összesen 116 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    26.7 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2047.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    3946 micro
  • β-karotin
    9722 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4503 micro
Összesen 767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    106.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    843 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8191.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    2189 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2118 mg
  • Nátrium
    3312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1922.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5391 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    15782 micro
  • β-karotin
    38889 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    18011 micro
Összesen 3065 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    598 micro
  • β-karotin
    1474 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Mossuk meg a zöldségeket, és hosszúkás szeletekre vágjuk őket egy szeletelővel. Mielőtt elkezdenénk a feltekerést, figyeljünk rá, hogy mindegyik szelet hasonló széles legyen, ehhez lehet, hogy ketté kell vágni őket (a padlizsánt és a cukkinit biztosan), vagy le kell vágni belőle egy kicsit.
  2. Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, és adjuk hozzá a sót és a hideg vajat kis darabkákban. Morzsoljuk össze a vajat a liszttel. Öntsük bele a hideg vizet, és formázzuk zsemle alakúra. Csomagoljuk bele egy műanyag fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
  3. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Vajazzuk ki a piteformát.
  4. Egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát a piteformánál egy kicsit nagyobbra, és/vagy ügyesen lapítsuk bele és terítsük szét a piteforma aljára és szélére. Szurkáljuk meg az alját villával, majd rakjuk az előmelegített sütőbe 15 percre, ha van kerámia sütőbabunk, akkor egy sütőpapírral fedjük le a tésztát, öntsük rá a babot, és így tegyük be a sütőbe.
  5. A ricottás töltelékhez keverjük össze a ricottát a két tojással, a lereszelt kemény sajttal, valamint a parmezánnal. Adjunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót és chilipelyhet ízlés szerint. Öntsük rá a ricottát a már kicsit kihűlt tésztára.
  6. A zöldség feltekerését középről kell indítani, mintha egy kis virágot szeretnénk formázni. Az elejét inkább a kezünkben vagy egy teljesen lapos tálcán tekerjük össze, csak néhány réteg után tegyük a ricottára. Váltogassuk a különböző zöldségszeleteket, hogy szép színes legyen. A lyukakat lila hagymával tűzdelhetjük. Amikor teljesen körbeértünk, akkor egy ecsettel kenjünk be olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
  7. Süssük 45 percig, 180 fokon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 92
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4719
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
wannaBaker - Vera 2 recept

Ez a nagyon látványos és egészséges zöldséges-ricottás pite főfogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók

A tésztához

A ricottás töltelékhez

Zöldséges részhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...