Zöldséges-ricottás pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
wannaBaker - Vera
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
48g finomliszt173 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g vaj197 kcal
-
2g víz0 kcal
A ricottás töltelékhez
-
63g ricotta94 kcal
-
25g gruyére sajt103 kcal
-
20 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
28g tojás35 kcal
Zöldséges részhez
Összesen
767
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
190g finomliszt692 kcal
-
0g só0 kcal
-
110g vaj789 kcal
-
8g víz0 kcal
A ricottás töltelékhez
-
250g ricotta375 kcal
-
100g gruyére sajt413 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
110g tojás138 kcal
Zöldséges részhez
Összesen
3065
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
7.2g finomliszt26 kcal
-
0g só0 kcal
-
4.2g vaj30 kcal
-
0.3g víz0 kcal
A ricottás töltelékhez
-
9.5g ricotta14 kcal
-
3.8g gruyére sajt16 kcal
-
0.8g parmezán sajt3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
Zöldséges részhez
Összesen
116
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.7 g
Zsír
-
Összesen 45.9 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 211 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2047.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 547 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 530 mg
-
Nátrium 828 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 480.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1348 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 124 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 373 micro
-
α-karotin 3946 micro
-
β-karotin 9722 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4503 micro
Összesen
767
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 106.8 g
Zsír
-
Összesen 183.5 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 843 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8191.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 132 mg
-
Kálcium 2189 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 2118 mg
-
Nátrium 3312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261.1 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 1922.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5391 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 174 mg
-
D vitamin: 132 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 497 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 1494 micro
-
α-karotin 15782 micro
-
β-karotin 38889 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 18011 micro
Összesen
3065
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Lut-zea
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 72.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 204 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 57 micro
-
α-karotin 598 micro
-
β-karotin 1474 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 683 micro
Összesen
116
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
190 g finomliszt
-
1 csipet só
A ricottás töltelékhez
-
250 g ricotta
-
20 g parmezán sajt
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
chilipehely ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
füstölt pirospaprika ízlés szerint
-
2 db tojás
Zöldséges részhez
Elkészítés
A tésztához
- Mossuk meg a zöldségeket, és hosszúkás szeletekre vágjuk őket egy szeletelővel. Mielőtt elkezdenénk a feltekerést, figyeljünk rá, hogy mindegyik szelet hasonló széles legyen, ehhez lehet, hogy ketté kell vágni őket (a padlizsánt és a cukkinit biztosan), vagy le kell vágni belőle egy kicsit.
- Szitáljuk bele a lisztet egy nagy tálba, és adjuk hozzá a sót és a hideg vajat kis darabkákban. Morzsoljuk össze a vajat a liszttel. Öntsük bele a hideg vizet, és formázzuk zsemle alakúra. Csomagoljuk bele egy műanyag fóliába, és tegyük a hűtőbe 30 percre.
- 180 fokra előmelegítjük a sütőt. Vajazzuk ki a piteformát.
- Egy lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát a piteformánál egy kicsit nagyobbra, és/vagy ügyesen lapítsuk bele és terítsük szét a piteforma aljára és szélére. Szurkáljuk meg az alját villával, majd rakjuk az előmelegített sütőbe 15 percre, ha van kerámia sütőbabunk, akkor egy sütőpapírral fedjük le a tésztát, öntsük rá a babot, és így tegyük be a sütőbe.
- A ricottás töltelékhez keverjük össze a ricottát a két tojással, a lereszelt kemény sajttal, valamint a parmezánnal. Adjunk hozzá sót, borsot, szerecsendiót és chilipelyhet ízlés szerint. Öntsük rá a ricottát a már kicsit kihűlt tésztára.
- A zöldség feltekerését középről kell indítani, mintha egy kis virágot szeretnénk formázni. Az elejét inkább a kezünkben vagy egy teljesen lapos tálcán tekerjük össze, csak néhány réteg után tegyük a ricottára. Váltogassuk a különböző zöldségszeleteket, hogy szép színes legyen. A lyukakat lila hagymával tűzdelhetjük. Amikor teljesen körbeértünk, akkor egy ecsettel kenjünk be olívaolajjal, és sózzuk, borsozzuk.
- Süssük 45 percig, 180 fokon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 92
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4725
- Feltöltés dátuma: 2017. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
wannaBaker - Vera
2 recept
Ez a nagyon látványos és egészséges zöldséges-ricottás pite főfogásként is megállja a helyét.