Zöldséges rétes 2. -gombamártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Kataa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A zöldséges tekercshez
-
38g réteslap111 kcal
-
88g káposzta18 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A gombamártáshoz
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
63g csiperkegomba13 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
18 kcal
Összesen
494
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A zöldséges tekercshez
-
150g réteslap443 kcal
-
350g káposzta70 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A gombamártáshoz
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
250g csiperkegomba53 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
Összesen
1967
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A zöldséges tekercshez
-
10.9g réteslap32 kcal
-
25.3g káposzta5 kcal
-
11.6g sárgarépa4 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
8g tojás10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
6.2g napraforgó olaj54 kcal
A gombamártáshoz
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
18.1g csiperkegomba4 kcal
-
12.7g tejföl25 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
Összesen
141
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 34.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 410.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 105 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 171 mg
-
Nátrium 89 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 221 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 394 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 65 micro
-
Kolin: 102 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1261 micro
-
β-karotin 2990 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
494
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.4 g
Zsír
-
Összesen 137.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 38 g
-
Koleszterin 463 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1643 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 110 mg
-
Foszfor 684 mg
-
Nátrium 356 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 143.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 884.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1575 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 41 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 96 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 260 micro
-
Kolin: 408 mg
-
Retinol - A vitamin: 367 micro
-
α-karotin 5044 micro
-
β-karotin 11960 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 946 micro
Összesen
1967
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 10 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 365 micro
-
β-karotin 866 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
141
kcal
Hozzávalók
A zöldséges tekercshez
-
0.5 kis fej káposzta
-
2 közepes db sárgarépa
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
borsikafű ízlés szerint
-
1 dl napraforgó olaj
A gombamártáshoz
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
25 dkg csiperkegomba
-
175 g tejföl
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A zöldséges tekercshez
- A vöröshagymát apróra, a káposztát vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát szétnyomjuk.
- A felaprított zöldségeket olajon megpároljuk.
- Ha kihűlt, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és borsikafűvel.
- A két tojást felverjük, és a zöldségekhez keverjük.
- A réteslapokat vizes konyharuhán egyenként kissé beolajozzuk, és hármat-négyet egymásra fektetve csíkban rátesszük a töltelék felét. A konyharuha segítségével felgöngyöljük, és tepsibe tesszük. Két tekercset készítünk.
- Előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha elkészült, petrezselymet szórhatunk rá.
- A gombamártáshoz kevés olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha megpárolódott, félrehúzzuk, és pirospaprikát adunk hozzá.
- A tűzre visszatéve hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal.
- Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a tejfölt. Még egyet rottyan, és kész a mártás.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 7278
- Feltöltés dátuma: 2010. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kataa
25 recept
A purinszegény diéta első fogása. Egy diétás tanácsadó füzetben találtam a receptet, és nagyon megtetszett. A zöldségek ízlés szerint variálhatók, az eredeti receptben zeller, borsó, bab, brokkoli is szerepelt. Az én töltelékem a kínai tavaszi tekercshez hasonló.