r
Nosalty Logó

Zöldséges rakott tészta sajtmártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS17 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldséges rakott tészta sajtmártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A zöldséges tésztához

A sajtmártáshoz

A tepsihez

852
Kalória
35.9g
Fehérje
116.7g
Szénhidrátok
24.6g
Zsír
47.4g
Víz
70.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
7.3g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A zöldséges tésztához

A sajtmártáshoz

A tepsihez

Összesen 852 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A zöldséges tésztához

A sajtmártáshoz

A tepsihez

Összesen 3404 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A zöldséges tésztához

A sajtmártáshoz

A tepsihez

Összesen 249 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1419 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    458 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 852 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.5 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5676 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    363 mg
  • Kálcium
    1832 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1770 mg
  • Nátrium
    1341 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    189.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    704 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1246 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    699 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 3404 kcal
  • 16% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    412.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 249 kcal

Elkészítés

A zöldséges tésztához

  1. A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük.
  2. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük.
  3. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet, és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve.
  4. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik.
  5. Beletesszük a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is, de én nem szeretek ilyen dolgokkal vesződni :P), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot, és lassan melegítve felforraljuk. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!)
  6. Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet!
  7. A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával
  8. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség (én ezt még meg szoktam hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele, és az egészet megszórjuk sajttal.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, és pirulásig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ezt az ételt akkor készítettem el, amikor nem volt kedvem vesződni a főzéssel, viszont valami ízleteset, fűszereset szerettem volna készíteni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!