r
Nosalty Logó

Zöldséges pite nemcsak vegáknak

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldséges pite nemcsak vegáknak
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    5876 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3003 micro
Összesen 1432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    314.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3712.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    289.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1067 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    17628 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9008 micro
Összesen 4293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 239 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A felsorolt zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük,egy serpenyőben olívaolajon összepároljuk, ízesítjük sóval, borssal.
  2. A tésztát összegyúrjuk, a tejföltől jó puha lesz, kör alakúra nyújtjukés egy piteformába lehelyezzük. A tészta vastagsága max. 0,5 cm lehet, a forma szélére jól ki kell nyomkodni.
  3. A formába helyezett tésztára halmozzuk a párolt zöldségeket, szépen elrendezzük, hogy a tésztát teljesen befedje, megszórjuk bazsalikommal,
  4. Készítünkegy mártást tejfölből, összezúzott fokhagymából, a krémsajtból, apróra vágott petrezselyembőlés a sajt felét is belereszeljük.
  5. Ezzel a mártással nyakon öntjük a tésztában pihenő zöldségeket. Ha ügyesek voltunk, a mártás teljesen ellepi a zöldségeket, de nem fut ki a formából.
  6. A sütőt előmelegítjük, megsütjüka pitét. Ha már nagyon bőrösödik a mártás teteje, az utolsó 10 percben rászórjuka reszelt sajt másik felét.
  7. Ha kész kivesszük, egy kicsit hagyjukhűlni, és középmelegen vágjuk fel, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11781
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Ajánló

Tulajdonképpen mindenkinek ajánlható, mert ezt felhasználhatjuk köretként is egy könnyebb húsétel mellé. Vegetáriánusoknak pedig főételként is mehet. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje rátértünk a vega ételekre, jobb az emésztésnek is, könnyebbek vagyunk tőle. A recept alapját egy barátnőmtől hallottam, és továbbfejlesztettem a saját szánk íze szerint. Nem túl bonyolult, hűtőben sokig eláll, minden napszakban fogyasztható és hidegen is kitűnő. Ráadásul nagyon sokféle változatát el tudjuk készíteni. Lehet hozzá tenni babot, brokkolit, paradicsomomot a tetejére, esetleg bazsalikom helyett kakukkfüvet vagy tárkonyt is lehet használni... És akkor kicsit mindig más lesz:) A mártásban is lehet változtatni, petrezselyem helyett például kaprot vagy snidlinget rakni. A krémsajt helyett lehet bele morzsolni feta sajtot vagy kéksajtot vagy rokfortot is. Természetesen a lényege, hogy az alkotórészek harmonizáljanak egymással. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek! Jó étvégyat!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...