r
Nosalty Logó

Zöldséges pite ahogy Olga készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS1 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Németi Olga
Zöldséges pite ahogy Olga készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

647
Kalória
21.7g
Fehérje
47.5g
Szénhidrátok
40.4g
Zsír
128.3g
Víz
169.3g
Koleszterin
2.3g
Rost
4.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

Összesen 647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

Összesen 2588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7394.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    4732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    513 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4808 micro
Összesen 2588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 207 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a többi anyagot, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle.
  2. Folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük (ha vacsi lesz belőle, akkor jobb előző nap elkészíteni a tésztát). Ha nagyon sietünk, akkor vegyünk kész vajas tésztát, azt felengedve, kinyújtva használhatjuk.
  3. Közben apróra vágjuk a hagymát és a bacont, és együtt egy serpenyőben párolni kezdjük. Mikor megpárolódott, akkor rátesszük az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha elmegy a gomba leve, akkor belekeverjük a kockákra vágott cukkinit.
  4. A tésztát kinyújtjuk, pitetepsibe tesszük úgy, hogy a tészta szélei kilógjanak.
  5. A sütőt előmelegítjük 195 fokosra, a tésztát megszurkáljuk villával, és kb. 10-15 perc alatt rózsaszínre elősütjük.
  6. Míg sül a tészta, addig összekeverjük a szószt: a lisztet kikeverjük a tojásokkal, belekeverjük a tejszínt és a tejet, végül a sajtokat, majd ízesítjük sóval, borssal, illetve olyan fűszerrel, amit szeretünk.
  7. Az elősütött tésztára rátesszük a ragut, beborítjuk a szósszal, s visszatoljuk kb. 180 fokos sütőbe 35-40 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Már régóta ki szerettem volna próbálni a quiche-t. Nálam ez lett belőle, egy vacsora. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ha ezt látod, ne vedd meg: 4 zöldséghiba, ami rossz...

Mind álltunk már egyre bosszúsabban egy nagy láda répa, padlizsán vagy burgonya fölött válogatva, egyre mélyebbre túrva a kupacban a tökéletes darab zöldségért. Legközelebb ilyen helyzetben konzultáljunk a Napi Tipp alábbi listájával, ami segíthet a választásban.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!