r
Nosalty Logó

Zöldséges pite ahogy Olga készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Zöldséges pite ahogy Olga készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

Összesen 647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

Összesen 2588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

Összesen 207 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1848.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    315 mg
  • Nátrium
    1183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1202 micro
Összesen 647 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7394.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    154 mg
  • Kálcium
    1082 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    4732 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    513 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4808 micro
Összesen 2588 kcal
  • 9% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    598.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a többi anyagot, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle.
  2. Folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük (ha vacsi lesz belőle, akkor jobb előző nap elkészíteni a tésztát). Ha nagyon sietünk, akkor vegyünk kész vajas tésztát, azt felengedve, kinyújtva használhatjuk.
  3. Közben apróra vágjuk a hagymát és a bacont, és együtt egy serpenyőben párolni kezdjük. Mikor megpárolódott, akkor rátesszük az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk. Ha elmegy a gomba leve, akkor belekeverjük a kockákra vágott cukkinit.
  4. A tésztát kinyújtjuk, pitetepsibe tesszük úgy, hogy a tészta szélei kilógjanak.
  5. A sütőt előmelegítjük 195 fokosra, a tésztát megszurkáljuk villával, és kb. 10-15 perc alatt rózsaszínre elősütjük.
  6. Míg sül a tészta, addig összekeverjük a szószt: a lisztet kikeverjük a tojásokkal, belekeverjük a tejszínt és a tejet, végül a sajtokat, majd ízesítjük sóval, borssal, illetve olyan fűszerrel, amit szeretünk.
  7. Az elősütött tésztára rátesszük a ragut, beborítjuk a szósszal, s visszatoljuk kb. 180 fokos sütőbe 35-40 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2767
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 14.

Ajánló

Én most zöldsalátát kínáltam hozzá, a gyerekek pedig nyers uborkával ették. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldséges pite ahogy Olga készíti
Németi Olga 105 recept

Már régóta ki szerettem volna próbálni a quiche-t. Nálam ez lett belőle, egy vacsora. 

Hozzávalók

A tésztához

A raguhoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...