r
Nosalty Logó

Zöldséges húsragu tésztával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Zöldséges húsragu tésztával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

819
Kalória
45.2g
Fehérje
113.5g
Szénhidrátok
19.8g
Zsír
280.7g
Víz
78.8g
Koleszterin
9.1g
Rost
10.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    280.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3620 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

  1. A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, majd ha már kissé üveges, rádobjuk az apróra felkockázott husit. Ezt így együtt picit összepirítjuk, majd dobunk rá ízlés szerint őrölt feketeborsot, ételízesítőt és a zúzott fokhagymát.
  2. Megkevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egészen ellepje a husit. Lefedjük, és lassú tűzön hagyjuk puhulni a húst. Néha keverjük meg, és ha elforrná a vizét, pótoljuk.
  3. Míg fő, addig készítsük elő a zöldségeket. A répát és petrezselymet tisztítsuk meg, majd apró kockákra vágjuk fel - nekem kissé nagyobb darabok lettek :). A konzerv gombáról szűrjük le a levét.
  4. Közben 40-50 perc elteltével, tegyük rá a húsra az előkészített fűszereket, és ha már kezd puhulni a hús, akkor tegyük rá a zöldségeket és a gombát, és így együtt főzzük teljesen puhára.
  5. 10 perc elteltével keverjük hozzá a ketchupot, gondosan keverjük össze, majd hagyjuk lassan főni.
  6. Amikor már teljesen megpuhultak a zöldségek és a hús is, 1 kk étkezési keményítőt csomómentesre elkeverünk 1 dl vízzel, és hozzáöntjük. Állandó kevergetés mellett összefőzzük. Kifőtt tésztával kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Kedvem támadt valami érdekeset csinálni, amit eddig még nem próbáltam. Eredetileg sima gombás husinak indult, aztán benéztem hűtőbe, és ez lett belőle . Az utolsó cseppig mind elfogyott :).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csípős tatárbeefsteak

A tatárbeefsteak az egyik legelegánsabb előétel, ami az ünnepi asztalra kerülhet. Bár egyesek visszakoznak tőle a nyers hús miatt, bárki könnyedén meggyőzhető lesz, ha megkóstolja... ...

Nosalty

Házi libatöpörtyű

Aki szereti a töpörtyűt, az tudja, hogy frissen és ropogósan a legjobb. Ha magunknak megsütjük otthon, akkor tutira nagyon fog ropogni a fogunk alatt. Nem mellesleg, el tudunk rakni egy nagy ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!