r
Nosalty Logó

Zöldséges húsragu tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges húsragu tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 171 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1345.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 819 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.9 g

Zsír

  • Összesen
    79.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5383.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    454 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2387 mg
  • Nátrium
    1681 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    453.9 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1123 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1296 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    68 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1438 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3620 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 3271 kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    275 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    189 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felaprított hagymát az olajon megpároljuk, majd ha már kissé üveges, rádobjuk az apróra felkockázott husit. Ezt így együtt picit összepirítjuk, majd dobunk rá ízlés szerint őrölt feketeborsot, ételízesítőt és a zúzott fokhagymát.
  2. Megkevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egészen ellepje a husit. Lefedjük, és lassú tűzön hagyjuk puhulni a húst. Néha keverjük meg, és ha elforrná a vizét, pótoljuk.
  3. Míg fő, addig készítsük elő a zöldségeket. A répát és petrezselymet tisztítsuk meg, majd apró kockákra vágjuk fel - nekem kissé nagyobb darabok lettek :). A konzerv gombáról szűrjük le a levét.
  4. Közben 40-50 perc elteltével, tegyük rá a húsra az előkészített fűszereket, és ha már kezd puhulni a hús, akkor tegyük rá a zöldségeket és a gombát, és így együtt főzzük teljesen puhára.
  5. 10 perc elteltével keverjük hozzá a ketchupot, gondosan keverjük össze, majd hagyjuk lassan főni.
  6. Amikor már teljesen megpuhultak a zöldségek és a hús is, 1 kk étkezési keményítőt csomómentesre elkeverünk 1 dl vízzel, és hozzáöntjük. Állandó kevergetés mellett összefőzzük. Kifőtt tésztával kínáljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4005
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 11.

Ajánló

Bármilyen más köret illik hozzá, például burgonyapüré vagy akár rizs.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvem támadt valami érdekeset csinálni, amit eddig még nem próbáltam. Eredetileg sima gombás husinak indult, aztán benéztem hűtőbe, és ez lett belőle . Az utolsó cseppig mind elfogyott :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...