r
Nosalty Logó

Zöldséges gyoza

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Zöldséges gyoza
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

291
Kalória
8.2g
Fehérje
55.2g
Szénhidrátok
4.8g
Zsír
174.3g
Víz
-
Koleszterin
6g
Rost
4.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Az összeállításhoz

Összesen 109 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    174.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    423 micro
  • β-karotin
    2332 micro
  • β-crypt
    1749 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 291 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    348.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    846 micro
  • β-karotin
    4665 micro
  • β-crypt
    3499 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1449 micro
Összesen 583 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    159 micro
  • β-karotin
    875 micro
  • β-crypt
    656 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 109 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vizet felmelegítjük, majd hozzáöntjük a sóval elkevert liszthez. Homogén tésztát gyúrunk belőle, majd további 10 percig dolgozzuk, amíg sima felületű gombócot nem kapunk. Félretesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A sütőtököt és fehérrépát megpucoljuk, majd lereszeljük a reszelőnk nagylyukú oldalán. A kelbimbót megmossuk, félbevágjuk, és apró csíkokra szeleteljük.
  2. Egy lábosban, kevés olajon kezdjük el fonnyasztani a zöldségeket. Ha már összeestek, sózzuk meg, és adjuk hozzá a többi fűszert és szószt is. Pároljuk fedő alatt, amíg az összes zöldség teljesen puha nem lesz.

Az összeállításhoz

  1. Lisztezett felületen a tésztát nyújtsuk ki olyan vékonyra, hogy nagyjából lássuk mögötte a kezünket. Egy kerek formával vagy pohárral szúrjunk belőle nagyjából tenyérnyi köröket.
  2. Minden kör közepére tegyünk egy fél teáskanálnyi tölteléket.
  3. A körök szélét vizezzük be az ujjunkkal, hogy könnyebben össze tudjuk majd őket zárni.
  4. Vegyünk egy töltött kört a kezünkbe. Zárjuk össze a töltelék fölött a tésztát, majd az ujjainkkal hajtogassunk rá redőket. Ezt ismételjük meg az összes táskával.
  5. Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd helyezzük bele a gyozákat. Mindegyiknek csak az egyik felét kell lepirítani. Pirítsuk őket nagyjából 2 percig, ekkor pedig öntsük közéjük az 50 ml vizet. Azonnal tegyük rá a fedőt, és hagyjuk körülbelül 3-4 percig párolódni őket.
  6. A gyozákat tálaljuk frissen, melegen, egy kis mártogatni való szójaszósszal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Ezek az apró ázsiai tésztatáskák egyszerűbbek, mint amilyennek tűnnek. Zöldséges vagy húsos töltelékkel is készíthetjük őket, annyi biztos, hogy az utolsó szemig el fognak fogyni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Ropogós reszelt sajtgolyók

Nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a finom sajtgolyó, amelyet most tilsiti sajtból készítettem el, de próbáltam már trappista sajtból is, úgy is nagyon fincsi volt! Finom ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!