Zöldséges gnocchi leves
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Codysz
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Csirke és gomba előkészítése
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
100g vargánya gomba21 kcal
-
500g csirke alaplé35 kcal
-
12g olívaolaj106 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Gnocchi elkészítése
-
75g finomliszt273 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
0g só0 kcal
Leves elkészítése
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
50g spenót8 kcal
Összesen
1305
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Csirke és gomba előkészítése
-
350g csirkemellfilé420 kcal
-
200g vargánya gomba43 kcal
-
1000g csirke alaplé70 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Gnocchi elkészítése
-
150g finomliszt546 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
Leves elkészítése
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g spenót17 kcal
Összesen
2610
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Csirke és gomba előkészítése
-
13.7g csirkemellfilé16 kcal
-
7.8g vargánya gomba2 kcal
-
39.1g csirke alaplé3 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g fokhagyma0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Gnocchi elkészítése
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
15.6g burgonya9 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
0g só0 kcal
Leves elkészítése
-
3.3g napraforgó olaj29 kcal
-
3.5g vöröshagyma1 kcal
-
3.1g sárgarépa1 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
3.9g spenót1 kcal
Összesen
101
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 59.4 g
Zsír
-
Összesen 63.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 236 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2867.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 737 mg
-
Nátrium 1755 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 115.9 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 458.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 192 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 285 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 1242 micro
-
β-karotin 4986 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4626 micro
Összesen
1305
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 118.9 g
Zsír
-
Összesen 126.9 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 473 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5734.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 244 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 305 mg
-
Foszfor 1474 mg
-
Nátrium 3510 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 231.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 916.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1040 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 43 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 61 micro
-
K vitamin: 383 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 106 micro
-
α-karotin 2483 micro
-
β-karotin 9971 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 9251 micro
Összesen
2610
kcal
- 8% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 97 micro
-
β-karotin 390 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 362 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
Csirke és gomba előkészítése
-
35 dkg csirkemellfilé
-
20 dkg vargánya gomba
-
1 l csirke alaplé
-
3 ek olívaolaj
-
fekete bors ízlés szerint
-
3 gerezd fokhagyma
-
fehér bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
Gnocchi elkészítése
-
15 dkg finomliszt
-
40 dkg burgonya
-
1 db tojássárgája
-
só ízlés szerint
Leves elkészítése
-
1 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
5 dkg finomliszt
-
10 dkg spenót
Elkészítés
Csirke és gomba előkészítése
- Héjastól, körülbelül 1 óra alatt 200 fokon megsütjük a krumplikat.
- Még melegen lehúzzuk a héját, és összenyomjuk krumplinyomóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a sót, és a lisztet.
- Lisztezett deszkán összegyúrjuk, 1 cm átmérőjű rudakat gyúrunk belőle, és pihenni hagyjuk fél órát.
- Fél centis darabokat vágunk a rudakból, és egy villa segítségével az egyik felét kicsit benyomjuk, így alakul ki a jellegzetes minta.
- Sós, forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére.
Gnocchi elkészítése
- A csirkét és a gombát alaposan megmossuk, és kockára vágjuk. Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk őket.
- Felöntjük az 1 liter alaplével. Hozzáadjuk a fűszereket, és addig főzzük, amíg meg nem puhul a csirkehús és a gomba.
Leves elkészítése
- Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, és a répát.
- Hozzáadjuk a lisztet, ezáltal rántáshoz hasonló alapot kapunk.
- Felöntjük fél liter tejjel.
- Felforrás után hozzáöntjük a csirkés, gombás leveslét, és összeforraljuk.
- Beletesszük a parajt, a gnocchikat, és még egyet rottyantunk rajta.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 2771
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Codysz
4 recept
Egy külföldi oldalon látott recept ihlette a mostanit, amit kicsit "felturbóztam" gombával, és néhány plusz fűszerrel. Ez egy nagyon laktató étel, nálunk egy főétkezést kivált önmagában. Ajánlom vacsorának egy hétköznapra.