r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkemell besamel mártással

0,0

0 ÉRTÉKELÉS9 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Klaudia
Zöldséges csirkemell besamel mártással
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A besamel mártáshoz

320
Kalória
15.4g
Fehérje
21.2g
Szénhidrátok
18.5g
Zsír
104.5g
Víz
62.8g
Koleszterin
3.1g
Rost
7.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A besamel mártáshoz

Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A besamel mártáshoz

Összesen 1277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A csirkéhez

A besamel mártáshoz

Összesen 129 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    104.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1332 micro
  • β-karotin
    3314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    707 micro
Összesen 320 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2333.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    687 mg
  • Nátrium
    614 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    417.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1828 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    502 micro
  • α-karotin
    5326 micro
  • β-karotin
    13255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2828 micro
Összesen 1277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    537 micro
  • β-karotin
    1335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, és kettévágjuk, hosszában is, keresztben is. Sózzuk, borsozzuk. Ha pici a csirkemell, akkor nem kell keresztben elvágni. Kicsit megklopfoljuk a husik mindkét oldalát.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük, felrakjuk főni ételízesítős vízbe kb. 15 percre.
  3. A csirkemelleket kis felhevített olajon mindkét oldalát 2 percig sütjük.
  4. Tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk egymás mellé, és rárakjuk a lecsöpögtetett zöldséget.
  5. A besamel mártáshoz lisztből és vajból világos rántást készítünk. Nem kell pirítani, inkább csak átforrósítjuk. Felöntjük meleg tejjel, csomómentesre keverjük, sózzuk. Ahogy sűrűsödik, le is húzhatjuk a tűzről (vagy amink van).
  6. Ráöntjük a zöldségekre, és reszelünk rá sajtot.
  7. Előmelegített sütőben sütjük, amíg meg nem pirul a sajt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Zsuzsi barátnőmmel a nagy shoppingolás közben megéheztünk. Ezen az ételen akadt meg mindkettőnk szeme. Kielemeztük, megcsináltam, szerintem finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!