r
Nosalty Logó

Zöldséges csirke káposztasalátával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Zöldséges csirke káposztasalátával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 784 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 3134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A salátához

Összesen 103 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1395.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    645 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    438.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    1903 micro
  • β-karotin
    4484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 784 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5583.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1960 mg
  • Nátrium
    2578 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1755.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2258 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    474 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    7612 micro
  • β-karotin
    17936 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    735 micro
Összesen 3134 kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    586 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkét megtisztítjuk, és szétbontjuk (persze vehetünk csak combotvagy szárnyat). Ha tehetjük, akkor előző este fűszerezzük be sóval, borssal, ételízesítővel és majorannával (vagy ki hogy szereti a sült csirkét).
  2. A hagymát pucoljuk meg, vágjuk negyedekre, és azt is tegyük a csirke mellé, és locsoljuk meg egy kevés olajjal.
  3. A répát és krumplit pucoljuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra.
  4. Vegyünk elő egy sütőzacskót, és az összes hozzávalót pakoljuk bele (érdemes kicsit utána fűszerezni, mert a zöldségek elég sok sót fel fognak venni), majd kötözzük be a zacskó száját. Egy tűvel vagy villával szurkáljuk meg a zacskót, hogy a gőz távozni tudjon.
  5. A kész csomagot helyezzük egy tepsibe, és toljuk be előmelegített sütőbe. Amikor már minden puha, akkor a zacskót vágjuk szét, és öntsük a tepsibe a tartalmát, majd így tegyük vissza sülni, hogy finom ropogósra tudjon sülni (én a krumplit kiszedtem, és külön egy lábasban petrezselyemmel pirítottam meg).
  6. Amíg a pipike sül, addig készítsük el a káposztasalátánkat. A káposztát gyaluljuk le, majd mossuk meg.
  7. Egy nagyobb tálba tegyünk langyos vizet, majd oldjuk fel benne ízlés szerinti arányban cukrot, ecetet, egy kis kanál sót, illetve őrölt köményt (nekem kb. 6 ekcukor, 4 ek20%-os ecet, 1 kksó és 2 kkkömény került bele). Alaposan keverjük el, tegyük bele a káposztát, majd hagyjuk hűtőben összeérni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2212
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nincs túl nagy története. Volt egy kis csirke, káposzta és petrezselyem a háznál (persze répa, burgonya és hagyma mindig van), és gondoltam, jól esne egy kis zöldségekkel sült husika. Ez lett az eredmény, amit a párommal ketten hamar el is pusztítottunk. :)

Hozzávalók

A csirkéhez

A salátához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...