r
Nosalty Logó

Zöldséges burgonyasaláta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Zöldséges burgonyasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    212.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    4688 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 244 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    654 mg
  • Nátrium
    783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    850.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1924 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    18752 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 974 kcal
  • 2% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    546 micro
  • β-karotin
    1324 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 67 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd fövő sós vízben, kb. 30 perc alatt megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, hagyjuk hűlni.
  2. A sárgarépát, fehérrépát és a zellert meghámozzuk, fövő sós vízben kb. 15-20 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hagyjuk hűlni.
  3. A kihűlt burgonyát és zöldségeket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Egy edénybe tesszük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott uborkát, hagymát. Rászórjuk a petrezselymet.
  4. A majonézt simára kavarjuk a mustárral és a joghurttal. Sóval, borssal ízesítjük. A salátára öntjük, jól elkeverjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 16199
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Önmagában, vagy hirtelen sült húsok, hal, de virsli mellé is nagyon finom. A salátához keverhetünk egy kisebb doboz zöldborsót vagy 2-3 főtt tojást is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek