r
Nosalty Logó

Zöldséges brokkolikrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sanyinagyi
Zöldséges brokkolikrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 408 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1634 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    211.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    307 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    634 micro
  • β-karotin
    1724 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    926 micro
Összesen 408 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7548.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    853 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    5652 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    545 micro
  • α-karotin
    2537 micro
  • β-karotin
    6894 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3705 micro
Összesen 1634 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az aprított hagymát olajon üvegesre dinszteljük, lángról levéve hozzáadjuk először az aprított fokhagymát, majd a karikázott répákat, és tovább dinszteljük rövid ideig kevergetés közben.
  2. Ezt követően adjuk hozzá a rózsákra vágott brokkolit, az apró kockákra vágott burgonyát és a levesalap felét, valamint sózzuk, borsozzuk (ha leveskockát használunk, a sósságot kóstolással kell ellenőrizni).
  3. Amikor turmix alá puhult az egész, pépesítjük, hozzáadjuk az alaplé másik felét, lassú kevergetés mellett a tejfölt és egy forrásig ismét lángra tesszük. Ha szükséges, utána ízesítjük.
  4. Szokásos zsemlekockákkal vagy bacon chipsszel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 17677
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 17.

Ajánló

Ajánlom azoknak, akik a tisztán brokkoli ízt kevésbé szeretik, így a brokkolikérmleves hajlik a zöldségkrém leves felé, ám a jellemző íz megmarad, talán ízgazdagabb is. Jó kiegészítője (előétele) egy tartalmasabb második fogásnak.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
sanyinagyi 4 recept

Ezt a változatot a feleségemtől tanultam, aki inkább vega, mint húsevő. Ezért vegaként, ha nem szeretnénk húsleves alapot használni, készíthetjük gyengébb(!) zöldségleves alappal, vagy csak víz felöntésével, némileg ízszegényebb változat készül, de a levest így is ajánlhatom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...