Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
5g fokhagyma6 kcal
-
75g paradicsom14 kcal
-
25g gomba5 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
-
13g kukoricadara45 kcal
-
50g spenót8 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
1g bazsalikom0 kcal
Összesen
452
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
400g csirkemellfilé480 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
18g fokhagyma24 kcal
-
300g paradicsom54 kcal
-
100g gomba21 kcal
-
200g zöldbab55 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
-
50g kukoricadara181 kcal
-
200g spenót33 kcal
-
200g sajt704 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
3g bazsalikom1 kcal
Összesen
1809
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24.2g csirkemellfilé29 kcal
-
1.5g olívaolaj13 kcal
-
1.1g fokhagyma1 kcal
-
18.2g paradicsom3 kcal
-
6.1g gomba1 kcal
-
12.1g zöldbab3 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
-
3g kukoricadara11 kcal
-
12.1g spenót2 kcal
-
12.1g sajt43 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0.2g bazsalikom0 kcal
Összesen
108
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.3 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1442.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 513 mg
-
Nátrium 364 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 299.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 393 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 225 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 166 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 2671 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1930 micro
-
Lut-zea 5094 micro
Összesen
452
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 157.2 g
Zsír
-
Összesen 94.9 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 40 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 538 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5769.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 142 mg
-
Kálcium 1647 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 446 mg
-
Foszfor 2052 mg
-
Nátrium 1454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1196.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1573 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 123 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 902 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 526 micro
-
Kolin: 475 mg
-
Retinol - A vitamin: 662 micro
-
α-karotin 456 micro
-
β-karotin 10684 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 7719 micro
-
Lut-zea 20376 micro
Összesen
1809
kcal
- 10% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.5 g
Zsír
-
Összesen 5.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 349.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 88 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 647 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 468 micro
-
Lut-zea 1234 micro
Összesen
108
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg csirkemellfilé
-
3 ek olívaolaj
-
10 dkg gomba
-
20 dkg zöldbab
-
10 teáskanál kukoricadara
-
100 g vöröshagyma
-
50 g halványító zeller
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy a mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük.
- Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy a mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük.
- Belekeverjük a sajtot, majd folpack-kal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Másnap megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük.
- A megmosott csirkemell-filét szintén kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk, és fűszerezzük borssal, fokhagymával. Fehéredésig sütjük a húst, és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot.
- Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 1030
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 47556
- Feltöltés dátuma: 2011. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
Szeretem a puliszkát. Mint minden paraszti ételt. Ezek körében nőttem föl, ezek határozták meg az ízlésemet. Ebben a receptben az egyszerű, szép (!) és ízletes puliszkát spenóttal bolondítottuk meg. Már a látványa is egy gyönyör volt!