r
Nosalty Logó

Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Zöldségekkel sült csirkemell spenótos puliszkával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 452 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1442.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    2671 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1930 micro
  • Lut-zea
    5094 micro
Összesen 452 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    538 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5769.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1647 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2052 mg
  • Nátrium
    1454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1573 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    902 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    475 mg
  • Retinol - A vitamin:
    662 micro
  • α-karotin
    456 micro
  • β-karotin
    10684 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    20376 micro
Összesen 1809 kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    468 micro
  • Lut-zea
    1234 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy a mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük.
  2. Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy a mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd. Levesszük a tűzről, pihentetjük.
  3. Belekeverjük a sajtot, majd folpack-kal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt, hűtőbe tesszük. Másnap megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük.
  4. A megmosott csirkemell-filét szintén kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk, és fűszerezzük borssal, fokhagymával. Fehéredésig sütjük a húst, és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot.
  5. Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Receptkönyvben: 1030
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 47556
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a puliszkát. Mint minden paraszti ételt. Ezek körében nőttem föl, ezek határozták meg az ízlésemet. Ebben a receptben  az egyszerű, szép (!) és ízletes puliszkát spenóttal bolondítottuk meg. Már a látványa is egy gyönyör volt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...