r
Nosalty Logó

Zöldkígyó torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Zöldkígyó torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 8662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Összesen 277 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    99 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 863 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    180.5 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3735.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1129.2 g
  • Cukor
    990 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    542 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1720 micro
Összesen 8662 kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta: a tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjéit egy keverőtálban a sóval és citrommal felverjük. Ha már kemény, kanalanként belekeverjük a cukrokat. Ha már nem serceg, még 1 percig keverjük.
  3. Most a tojássárgákat keverjük a masszába egyenként.
  4. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a tojásos masszába gyors mozdulatokkal 1-2 kanál lisztet keverünk, de már fakanállal. A többi lisztet lassan, óvatosan keverjük bele, nem kell simának lennie.
  5. Beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. 10 perc után visszavesszük a hőt 150-160 fokra, és még sütjük kb. 5-6 percet, de lehet több idő is, attól függ milyen a sütő. Tűpróba! Ha nagyon barnul, sütőpapírral takarjuk le.
  6. Ha már megsült kikapcsoljuk a sütőt, de a formát még bent hagyjuk nyitott ajtó mellett. Pár perc múlva kivesszük és hagyjuk hűlni egy kicsit. Körbevágjuk a formát és óvatosan levesszük a piskótáról a sütőpapírt. Rácson hagyjuk hűlni.
  7. Krém: a gyümölcsöt egy szűrőben hagyjuk kiolvadni.
  8. A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a kiolvadt gyümölccsel.
  9. A gyümölcs kiolvadt levét kiegészítjük 1 dl-re vízzel és kicsit megcukrozzuk, majd a zselatint beáztatjuk és felmelegítjük (nem főzzük!). Hozzákeverjük a gyümölcsös joghurthoz.
  10. A tejszínt keményre felverjük és lazán összeforgatjuk az előzőekkel. Ezzel töltjük meg a háromba vágott piskótát.
  11. Összeállítása: a kerek piskótát háromba vágjuk, megtöltjük a krémmel és a hűtőbe tesszük 3-4 órát.
  12. A hűtőből kivesszük. Egy megfelelő méretű tálcát előkészítünk. A kerek piskóta közepére tesszük egy kávés készlet kistányérját, és nagyon éles késsel körbevágjuk.
  13. A piskóta szélét felül és alul elvágjuk, és a két félkörből csinálunk egy S formát.
  14. A kivágott kört a közepéről félbevágjuk, kicsit ellapítjuk, mert ez lesz a feje.
  15. Ha már szép kígyóformája van, bekenjük vajas-cukros krémmel, hogy jól tapadjon a bevonat.
  16. A zöldre festett marcipánt kinyújtjuk, és óvatosan rátesszük a kígyóformára. Ha cukormázat használunk, akkor óvatosan ráöntjük.
  17. Szépen elsimítjuk a kígyó testét, és díszítjük a képen látható módon, vagy akár saját elképzelésünk szerint.
  18. A tálcára csokidarát szórunk vagy akár kekszport, vagy diót, stb.
  19. A nyelve piros marcipán, a szeme fehér és fekete marcipán.
  20. A bőre rajzolatát különböző formákkal nyomkodjuk bele.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2830
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Ajánló

Természetesen csak annak való, aki szereti a kígyókat, vagy ki tudja még kinek?

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresztlányom kislánya az 5. szülinapjára kígyót "rendelt". Na nem akármilyet, azt is megmondta, hogy zöldet. A kígyónak is "lánynak" kellett lenni és természetesen ünnepi ruhában. Én nem csípem a kígyókat, de megpróbáltam a kedvébe járni. Sok ötletet merítettem a Tortacsodák könyvből, és az "édesbünőzés" lapról. Köszönet érte. A burkolás kicsit nehezen sikerült, de azért valahogy összejött. A pikkelyes díszítést kisebb-nagyobb kupakokkal belenyomkodva csináltam. A szemét a fehér marcipánnal először golyónak, majd ellapítva vízzel "felragasztva" készítettem. A fekete részt szintén így. A nyelve piros marcipán, az nagyon egyszerű volt az előzőekhez képest! :) Majdnem elfelejtettem, hogy én ezt a Foltos piskótából készítettem. A receptje megtalálható a receptjeim között.    

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A díszítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...