r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres túróval töltött pulykamell "csónakok"

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Zöldfűszeres túróval töltött pulykamell "csónakok"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1559 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.6 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5807 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 390 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.3 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4894.4 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    815 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    753 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    689.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1063 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23229 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 1559 kcal
  • 16% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.8 g
  • Cink
    61 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2149 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykamellet felszeleteljük.
  2. A hússzeleteket a provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajba forgatjuk.
  3. A túrót a johurttal/tejföllel összekeverjük.
  4. A friss zöldfűszereket, hagymaféléket, szárított paradicsomot felaprítjuk, a túróhoz keverjük.
  5. A bepácolt hússzeleteket teflon serpenyőben megsütjük.
  6. Akkora sütőtálba rendezzük őket, hogy kis "csónakokat" kapjunk.
  7. A fészkekbe töltjük a fűszeres túrót.
  8. Minden adagra egy-egy szelet mozarellát és paradicsomot teszünk.
  9. Forró sütőben rápirítjuk a sajtot. (Gyorsan, hogy ne száradjon ki sem a hús, sem a töltelék.)
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 16×26
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16247
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 02.

Ajánló

Jégsalátával és paradicsommal ettük, egyéb köret nélkül. Ital (bár szárnyashoz nem "illik", de ide kimondottan kívánkozott): száraz vöröbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hazahoztam kis erkélyemre az első cserép zöldfűszereket. Valami nem túl nehéz húsfélére vágytunk, és szeretjük a túrót is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...