Zöldfűszeres palócleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
5g sertészsír45 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
67g bárányhús178 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
-
417g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g burgonya29 kcal
-
58g zöldbab16 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
30g kapor13 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
398
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
30g sertészsír271 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
400g bárányhús1068 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
11 kcal
-
0 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
350g zöldbab95 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
2380
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.7g sertészsír6 kcal
-
3.9g vöröshagyma1 kcal
-
9.1g bárányhús24 kcal
-
2.3g zöldpaprika0 kcal
-
2.3g paradicsom0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0 kcal
-
56.6g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.8g burgonya4 kcal
-
7.9g zöldbab2 kcal
-
5.7g tejföl11 kcal
-
0.5g finomliszt2 kcal
-
4.1g kapor2 kcal
-
0g tárkony0 kcal
Összesen
52
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 28.2 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 572.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 162 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 221 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 641.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 92 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 59 micro
-
β-karotin 483 micro
-
β-crypt 43 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 529 micro
Összesen
398
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 96.8 g
Zsír
-
Összesen 168.9 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 464 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3435.2 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 101 mg
-
Kálcium 972 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 415 mg
-
Foszfor 1329 mg
-
Nátrium 569 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 129.2 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 3851.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1268 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 331 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 34 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 553 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 303 micro
-
α-karotin 355 micro
-
β-karotin 2900 micro
-
β-crypt 256 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3173 micro
Összesen
2380
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 77.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 13 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 87.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 58 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
52
kcal
Hozzávalók
-
2 ek sertészsír
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 közepes db zöldpaprika
-
1 közepes db paradicsom
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 ek fűszerpaprika
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2.5 l víz
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
30 dkg burgonya
-
35 dkg zöldbab
-
250 g tejföl
-
1.5 ek finomliszt
-
1 csokor kapor
-
1 csokor tárkony
Elkészítés
- A zsírt egy lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott birkahúst, és lepirítjuk.
- Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, hozzáreszeljük a fokhagymát, és beletesszük a pirospaprikát és a köményt, alaposan elkavarjuk, és felöntjük a vízzel. Sózzuk-borsozzuk, majd közepes lángon nagyjából másfél órát főzzük, amíg a hús el nem kezd puhulni.
- Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, 10 perccel később pedig a feldarabolt zöldbabot.
- A tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzákanalazunk két merőkanállal a forró levesből, majd simára keverjük. A tejfölhöz adjuk a felaprított kaprot és tárkonyt, majd a levesbe öntjük. Egyet forralunk rajtam és elzárjuk alatta a lángot.
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 9
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 23365
- Feltöltés dátuma: 2018. május 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Tálalásnál csorgassatok bele még egy kis ecetet, úgy lesz az igazi!