Zöldfűszeres lazac steak
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
315
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
945
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
81.7g lazac104 kcal
-
0.7g himalája só0 kcal
-
0.3g zöldbors1 kcal
-
0.3g fehér mustármag1 kcal
-
0g kurkuma0 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
0.8g kapor0 kcal
-
0.8g petrezselyem0 kcal
-
0.8g koriander0 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
11.6g citrom2 kcal
Összesen
128
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1501 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 537 mg
-
Nátrium 800 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 170.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 870 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 182 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
315
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 125.1 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4503 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 194 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 186 mg
-
Foszfor 1612 mg
-
Nátrium 2400 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 512.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 2610 micro
-
K vitamin: 133 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 575 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 412 micro
Összesen
945
kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 613.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 220 mg
-
Nátrium 327 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 356 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 78 mg
-
Retinol - A vitamin: 29 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
-
1 tk himalája só
-
1 tk fehér mustármag
-
1 kk kurkuma
-
1 kk curry por
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A halat megszabadítjuk a bőrétől és egy szemöldökcsipesszel kihúzogatjuk az egy sor szálkáját.
- Az összes alapanyagot összkeverjük egy mozsárban, és befedjük vele a lazacot. Folpack-kal lefedve, egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
- Egy kanál vajat felolvasztunk (vagy olívaolajat használunk), és forró teflonserpenyőben 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük a halnak. Fordításnál nagyon kell vigyázni, nehogy eltörjön a szelet.
- Sütés ideje: 4 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 86
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 87
- Össznézettség: 18019
- Feltöltés dátuma: 2011. december 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Először ettünk lazacot. Nagyon finom, karakteres íze van. Igen ízletes, finom fogás.