r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-burgonyás lepény

NS
Zöldfűszeres-burgonyás lepény
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1018
Kalória
22g
Fehérje
159.2g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
409.6g
Víz
-
Koleszterin
13.5g
Élelmi rost
5.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 131 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1944.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    378 mg
  • Nátrium
    1213 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    509 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1556 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1929 micro
Összesen 1018 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    66.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3888.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    757 mg
  • Nátrium
    2425 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    318.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    819.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    213 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1017 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3858 micro
Összesen 2032 kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Sós vízben héjastól megfőzzük a burgonyát. Azután hámozzuk, és vékonyra szeleteljük.
  2. A tésztáhozlangyos vízbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, kevés lisztet szórunk rá, fölfuttatjuk, majd belekeverjük az olívaolajat.
  3. Tálba mérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, meg az élesztős keveréket, és jól bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, és langyos helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Vékonyan kiolajozunk egy tepsit. Két kézzel kissé széthúzzuk, és a tepsibe nyomkodjuk a megkelt tésztát.
  5. A tésztára szórjuk a főtt burgonya felét. Felaprítjuk a zöldfűszereket, az olívaolajba keverjük, meglocsoljuk vele a főtt burgonyát, majd sózzuk, borsozzuk. Ugyanígy járunk el a maradék burgonyával is.
  6. 10-15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük.
  7. 10 perc pihentetés után szeleteljük, és kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 25x35

Ennek a lepénynek nem a tésztájába, hanem a tetejére kerül a főtt burgonya, amelyet zöldfűszerekkel ízesítünk. Kevés alapanyagból kiadós, laktató lepényt készíthetünk.

További receptek

Olasz tejberizspite

Az olaszok nagyon sok mindenből képesek pitét sütni: az ellenállhatatlanul omlós tésztába például tejberizst is töltenek. Ilyenkor születik meg a budino di riso, vagyis tejberizspite, ami ...

Lakos Benedek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...